Brioşe delicioase cu gem
Ingrediente: 250 g unt, 250 g zahăr, 6 ouă, 120 ml lapte, 1 fiolă esenţă de vanilie, 2 linguriţe praf de copt, 1 lămâie, 1 praf de sare, 2 căni făină, 12 linguriţe gem
Cum se prepară:
1. Se freacă spumă untul la temperatura camerei cu zahărul. Se încorporează pe rând ouăle, amestecând continuu. Se adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se toarnă în ploaie 1/4 din făină,apoi 1/4 din lapte, mixând energic, şi se continuă până se încorporează toată făina şi laptele.
2. Se toarnă compoziţia în forme unse, umplându‑le pe jumătate,se pune câte o linguriţă de gem în fiecare brioşă şi se acoperă cu restul compoziţiei,dar nu mai mult de 3/4 din formă,pentru că vor creşte la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute.