Make-up artiştii sunt de părere că există o nuanţă de maro pentru fiecare reprezentantă a sexului frumos în parte şi că secretul este să o alegi pe cea potrivită.

Rujul maro se alege în funcţie de culoarea pielii şi a părului

Pentru tenul măsliniu, sunt potrivite nuanţele reci de maro. Culoarea ciocolatei negre şi a prunei coapte pot contrasta perfect cu acest tip de nuanţă a pielii. Situaţia se schimbă atunci când discutăm despre femeile cu piele albă şi păr deschis la culoare. Acestea au nevoie de o cu totul altă paletă de marouri. Chiar dacă a revenit în tendinţe, rujul maro trebuie ales în funcţie de culoarea pielii şi a părului.

Citeşte şi: Cele mai bizare moduri în care poţi folosi produsele de îngrijire personală

„Pentru fetele cu părul brunet sunt potrivite nuanţele reci, marouri prună”, a explicat make-up artistul Dana Petrina, pentru Observator.

Ochii trebuie să fie cât mai conturaţi

„Rujul maro presupune conturarea ochilor cu linii de tuş, fard închis la culoarea sau mascara, este nevoie de asta, pentru că ne dă senzaţia de palid. Şi blush-ul trebuie să îl folosim pentru fetele blonde în nuanţe uşor rozalii, pentru fetele brunete, către piersică”, mai spune specilista în machiaj.

Citeşte şi: 3 cauze ale apariţiei alergiei la parfum. Cum o poţi preveni

Rujul maro a fost piesa de rezistenţă a machiajului anilor 90. Culoarea versatilă, care, corect aleasă, se potriveşte oricărei ocazii a revenit în forţă. E drept că rujul poate exprima, de multe ori, chiar mai mult decât ţinuta. Asta pentru că este ales în funcţie de temperament şi stare de spirit

Rujul poate fi ales şi în funcţie de anotimp. Vara, nuanţele calde, uşor sidefate, cu irizaţii aurii pot scoate în evidenţă pielea bronzată

Sursa: Observator