Probleme cu căderea părului? Încearcă aceste măşti de păr

1 72951 original jpg jpeg

Căderea părului este o problemă majoră, cu care se confruntă multe femei din întreagaa lume. Chiar dacă sunt încercate diverse tratamente, şampoane sau balsamuri împotriva căderii firelor de păr, de cele mai multe ori rezultatele nu sunt cele dorite sau sunt dăunătoare părului.

Atunci,cele mai multe femei apelează la metode alternative,cum sunt măştile de păr,deoarece promovează creşterea şi menţinerea părului sănătos şi mătăsos. Există diverse reţete de măşti pe care le poţi face acasă. Sunt cele mai eficiente în rezolvarea problemei pierderii firelor de păr.

Reţete de măşti de păr eficiente:Mască de păr pe bază de avocado

Avocado este bogat în acizi graşi omega 3,care hidratează părul şi promovează creşterea firelor de păr de la rădăcină. Mai mult decât atât,proprietăţile antiinflamatorii prezente în fruct face scalpul foarte sănătos şi îmbunătăţeşte textura părului.

Ai nevoie de:

-1 avocado copt

-½ cană de lapte

-1 lingură de ulei de măsline

Citeşte şi:5 tratamente de păr care te vor scoate în evidenţă

Mod de preparare:

Taie pe jumătate avocadoul şi scoate pulpa fructului. Pune într-un vas toate ingredientele enumerate şi amestecă bine cu o lingură. Pasta obţinută o aplici pe rădăcinile şi vârfurile părului şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute,apoi clăteşti cu apă rece. Repetă acest tratament natural de 2-3 ori pe săptămână dacă vrei să nu te mai confrunţi cu căderea părului.  

Mască de păr pe bază de banană

O altă mască de păr foarte eficientă şi care este ideală pentru împiedicarea căderii firelor de păr este cea pe bază de banană. Banana este bogată în antioxidanţi,uleiuri naturale,potasiu şi vitamine,care acţionează împotriva căderii părului.

Ai nevoie de:

-2 banane coapte

-1 lingură de ulei esenţial de nucă de cocos

-1 lingură de miere

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele împreună într-un bol şi amestecă cu o lingură până se formează o pastă fină. Aplică mascape întreaga suprafaţă a părului,începând de la vârfuri şi până la rădăcini şi o laşi să acţioneze timp de 5-10 minute. Apoi,spală părul cu un şampon hidratant. Aplică masca de păr de 2-3 ori pe săptămână.

Mască de păr pe bază de scorţişoară

O altă mască eficientă şi benefică pentru păr este masca pe bază de scorţişoară. Scorţişoara este perfectă pentru menţinerea părului sănătos,plus că previne toate tipurile de infecţii care se pot dezvolta la nivelul scalpului.

Citeşte şi:Reţetă de şampon uscat pentru părul gras

Ai nevoie de:

-1 lingură de scorţişoară pudră

-1 lingură de miere

 Mod de preparare:  

Pune într-un castron cele două ingredientele şi amestecă cu o lingură. La amestecul obţinut adaugi o cantitate mică de balsam de păr. Masca se aplică pe părul umed,de la rădăcini şi până la vârfuri,nu şi pe scalp,şi se întinde cu ajutorul unei perii de păr. Laşi amestecul să acţioneze timp de câteva minute şi clăteşti foarte bine cu apă călduţă,îl speli cu şampon,apoi clăteşti din nou ca masca să fie îndepărtată din păr. Repetă tratamentul în mod regulat pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Sursă:www.stylepresso.com



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg