Rujul - mic ghid de întrebuinţare

1 73445 original jpg jpeg

Folosit cu regularitate de multe dintre noi, rujul este un produs cosmetic cu numeroase întrebuinţări: hidratează, conturează şi colorează buzele.

Produsul conţine ceară,uleiuri,substanţe emoliente (vitamina E,aloe vera) şi pigmenţi. Ceara este folosită pentru modelarea batonului,uleiurile (de ricină,de măsline) îi dau textura necesară pentru a putea fi aplicat cu uşurinţă,iar substanţele emoliente hidratează buzele. Culoarea rujului se obţine în urma asocierii unor ingrediente de origine vegetală,animală,minerală sau sintetică.

Tipuri de ruj

  •  Solid

Mat:conţine pigmenţi în cantitate mare,rezistă multă vreme,fiind mai greu de îndepărtat. Pentru că poate usca buzele,este bine ca înainte de utilizare,să se aplice un balsam.

Cremos:conţine mai multă ceară decât rujul mat,motiv pentru care buzele sunt mai protejate de factorii externi (poluare,vânt etc). Se aplică folosind o pensulă,de la mijlocul buzelor spre extremităţi.

Sidefat:are în componenţă particule care reflectă lumina,precum siliciu şi perle sintetice.

  • Lichid

Este foarte pigmentat şi rezistent la transfer. Înainte de aplicare,este nevoie să-ţi hidrateazi foarte bine buzele.

Bine de ştiut!

  • Glossul este o alternativă la tradiţionalul ruj. El dă bine doar pe buzele hidratate. Alege-l în funcţie de culoarea pielii!
  • Persoanelor cu tenul măsliniu li se potrivesc nuanţele de roz,corai.
  • Ai tenul deschis? Optează pentru rujurile în nuanţe intense de roşu. Evită tonurile foarte deschise,pentru că nu te avantajează.
  • În cazul în care tenul tău este închis la culoare,încearcă rujurile violet sau în tonuri de prună.

Înainte să te dai cu ruj…

… exfoliază-ţi buzele

Un ruj aplicat pe buze crăpate şi uscate nu va face altceva decât să se strângă în crăpăturile buzelor. Foloseşte un abraziv blând,cu puţină miere şi zahăr sau o pastă pe care o obţii dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi puţină apă. Important este să le şi hidratezi în fiecare seară,înainte de culcare.

… aplică o bază de machiaj

Primerul este un produs util,care creşte rezistenţa rujului. Dacă nu ai primer,poţi folosi fond de ten. Pentru cele mai bune rezultate,întinde-l cu 15 minute înainte de a te da cu ruj.

… conturează buzele cu creion

Foloseşte un creion într-o nuanţă apropiată de cea a buzelor tale. Trasează cu grijă o linie subţire,depăşind foarte puţin conturul natural. Altfel,vei obţine exact opusul,adică buze subţiri. Când le creionezi,începe întotdeauna cu buza superioară,dinspre centru spre colţuri. La final,estompează surplusul cu un şerveţel. Un alt beneficiu major al folosirii acestui creion este că nu-i permite rujului să se întindă pe pielea din jurul buzelor.

Aşa aplici corect rujul!

Rujează-te începând cu centrul buzelor,urmând conturul lor. Evită să aplici culoare în colţurile gurii,pentru a nu se întinde. În momentul în care îţi vei suprapune şi mişca buzele,rujul se va distribui uniform peste tot. Te poţi ajuta şi de pensule speciale când te rujezi. După ce ai aplicat rujul,tamponează cu un şerveţel,apoi aplică un nou strat. Şerveţelul îndepărtează excesul de uleiuri şi emolienţi din primul strat de ruj. Adăugarea unui al doilea strat de ruj creşte concentraţia de pigment.

  • Când te-ai rujat ai depăşit conturul buzelor? Îmbibă un beţişor de urechi în demachiantul de ochi şi şterge ce-i în plus.
  • Vrei buze mai voluminoase? Optează pentru glossurile cu textura lucioasă.
  • Pentru a-i oferi rujului un plus de rezistenţă,poţi aplica creionul contur pe întreaga suprafaţă a buzelor.

Sfatul specialistului

Nisa Duman,make-up artist Melkior

www.melkior.ro

În general,femeile consideră că doar o anume gamă cromatică le este potrivită şi indicată în alegerea unui ruj. Nimic mai fals! Muşcă-ţi buzele uşor! Vei observa o schimbare a culorii acestora. Aceea este nuanţa potrivită pentru buzele tale în machiajul de zi. Însă ar trebui să ţii cont şi de alte câteva aspecte. Pentru buze mature,alege texturi luminoase,sidefate,iar pentru buze voluminoase,optează pentru rujuri mate sau cremoase.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg