Trei întrebări despre exfoliere, cu Oana Turcu

1 57777 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă despre exfoliere!

De câte ori pe săptămână e indicat să ne exfoliem tenul?

O dată pe săptămână,dacă este vorba de o mască hidratantă,şi de două ori pe săptămână dacă tratamentul vizează excesul de sebum sau acneea. O dată pe săptămână e suficient pentru a îndepărta celulele moarte fără ca pielea să se irite.

Dar pielea de pe întreg corpul?

Exfolierea este o metodă splendidă de a păstra pielea sănătoasă şi radioasă. Ea se poate aplica oricărui tip de piele,de la tenul uscat la cel gras,mixt sau matur. Pentru faţă,vă recomand să folosiţi o mască de netezire şi luminozitate,cu celule stem argan,care are proprietăţi hidratante,elasticizante,antioxidante. Pentru corp,un scrub-tratament,sub formă de gel,care lasă pielea netedă şi luminoasă. Este indicat pentru o curăţare  profundă şi completă,condiţie fundamentală pentru executarea oricărui tratament ulterior,astfel încât produsele aplicate să penetreze şi să acţioneze în cel mai bun mod.

Ce produse se pot folosi?

Pentru tenul sensibil şi uscat,v-aş recomanda un agent mai puţin abraziv,pentru a proteja pielea,cu efect uşor demachiant şi de peeling cu castravete. Se foloseşte pe piele ca un săpun normal sau ca gomaj. Pentru tenul acneic,trebuie să alegeţi un exfoliant ce acţionează adânc la nivelul porilor şi care trebuie să conţină agenţi antibacterieni . Pentru corp,e indicat un gomaj delicat,cu acid hialuronic,acid glicolic şi brusture.

Vă aştept să vorbim mai multe despre toate acestea pe www.oana-turcu.ro



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg