Spune adio călcâielor crăpate! Sfaturi de îngrijire

1 lady applying cream to foot jpg jpeg

Pentru multe femei, călcâiele crăpate reprezintă o adevărată problemă. Există câteva sfaturi de îngrijire pe care le poţi aplica dacă vrei călcâie fine. Iată ce îţi propunem!

Primul pas spre o piele frumoasă îl reprezintă exfolierea. Vei îndepărta astfel celulele moarte, pregătind-o pentru o hidratare intensă. Pune-ţi picioarele într-un lighean, în apă calduţă, în care ai adăugat puţină sare grunjoasă, aşteaptă câteva minute să se înmoaie, apoi freacă uşor zona călcâielor cu o piatră ponce sau o pilă abrazivă. De asemenea, poţi folosi un scrub special pentru zona tălpilor, cumpărat din magazine sau pregătit chiar de tine. Încearcă o combinaţie din 2-3 linguri de ulei de măsline şi o ceaşcă de zahăr brun. Masează-ţi picioarele 5-10 minute, dupa ce acestea s-au înmuiat, apoi şterge-le uşor cu un prosop moale.

Sare de mare şi ulei de mentă

Uleiul de mentă este un ingredient benefic pentru piele, acidul salicilic din acesta contribuind la o îndepărtare mai uşoară a celulelor moarte.Prepară un scrub din 2 ceşti de sare de mare, în care presari 20-30 de picături de ulei esenţial de mentă. Opţional, poţi turna şi un pahar mic de lapte. Operaţiunea se repetă de câteva ori pe săptămână, până ce aspectul pielii se îmbunătăţeşte, apoi se aplică pentru menţinere, săptămânal.

Încearcă şi făină de orez

Exfolierea celulelor moarte de la suprafaţa călcâielor permite cremei hidratante să pătrundă mai uşor în piele, de aceea este bine să nu sari peste acestă etapă. Încearcă un gomaj natural cu făină de orez, care se prepară din 2-3 linguriţe de făină, 2-3 linguri de miere şi puţin oţet de mere. Dacă ai călcâiele foarte uscate şi crăpate poţi adăuga şi 1 lingură de ulei de măsline. Înmoaie picioarele în apă caldă, apoi exfoliază delicat cu acest scrub.

Scrub cu zahăr ş i ulei de măsline

Se prepară amestecând într-un bol 2-3 linguri de ulei de măsline şi o ceaşcă de zahăr, de preferat zahăr brun. Se masează călcâiele cu acest scrub câteva minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. În locul uleiului de măsline mai poate fi folosit şi uleiul de cocos, care hidratează şi catifelează intens, având totodată un miros delicios.

Hidratează

Dupa folosirea pilei abrazive şi a exfolierii, pielea are nevoie de hidratare. Pentru a preveni apariţia bătăturilor şi a călcâielor crăpate, ideal este să porţi o încălţăminte cât mai comodă, atfel încât pielea să rămână fină. Foloseşte o cremă hidratantă specială sau uleiuri, precum cel de gălbenele, de măsline, de cocos sau de migdale. Masează câteva minute, apoi acoperă picioarele în soşete de bumbac, pe care le poţi purta peste noapte.

Unt de cacao

Recomandat nu doar în gastronomie, ci şi în cosmetică, untul de cacao repară şi hidratează profund. Aplicat cu regularitate pe zonele afectate, acesta reface pielea uscată şi crăpată, oferindu-i o textură catifelată, datorită proprietăţilor sale de a păstra apa în straturile de la suprafaţa pielii. Se aplică la fel ca o cremă şi se lasă să acţioneze peste noapte, ori de câte ori este nevoie.

Banană ş i avocado

Prepară o mască hidratantă pentru călcâie dintr-o banană coaptă şi jumătate de avocado. Se pasează cele 2 ingrediente la blender până se obţine o compoziţie omogenă. Se aplică pe tălpi şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Tratament cu glicerină şi apă de trandafiri

Un alt tratament eficient este cel pe bază de glicerină. Amestecă o cantitate egală de glicerină şi apă de trandafiri, aplică produsul pe tălpi, masând uşor. Repetă tratamentul în fiecare seară, înainte de culcare, până ce crăpăturile dispar, apoi foloseşte-l o dată pe săptămână, pentru întreţinere.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg