În cele mai multe cazuri sunt incriminate schimbările hormonale din timpul menstruaţiei,purtarea unui sutien nepotrivit,anumite probleme de sănătate,pe care poate le-ai ignorat şi e timpul să le tratezi. La fel de bine poate fi vorba despre o sarcină!

Când este interzis sexul în sarcină!

1. De ce te dor sânii - Sindromul premenstrual

Cea mai frecventă cauză a durerilor de sân o reprezintă schimbările hormonale din timpul sindromului premenstrual. Dacă disconfortul este insuportabil,poţi calma durerile cu ajutorul medicamentelor special concepute pentru asemenea problemă.

Pe lângă durere,sânii se pot umfla şi sunt mai sensibili decât de obicei. După cum bine ştii,toate aceste simptome neplăcute trec de obicei când se încheie ciclul menstrual.

6 lucruri neştiute despre menstruaţie

2. Un sutien nepotrivit

Poţi resimţi dureri intense la nivelul sânilor,dacă sutienul te strânge sau este prea lejer şi nu susţine sânii ori dacă are cupele prea mici şi ţi-i presează. Caută unul potrivit dimensiunilor tale,dacă vrei să scapi de durere şi să nu ţi se lase sânii.

3. De ce te dor sânii - Faci efort fizic prea intens

Dacă eşti în această situaţie,să ştii că asta s-ar putea să fie explicaţia pentru durerea ta de sâni. Muşchii tăi pectorali au de suferit dacă îi forţezi dintr-o dată cu multe exerciţii fizice care implică împinsul corpului în faţă şi în spate şi ridicatul de greutăţi.

4. Nu porti bustieră când faci sport

Este important să porţi o bustieră în timpul exerciţiilor fizice,pentru că sânii au nevoie de susţinere când sunt forţaţi să execute mişcări intense. Mai mult,sutienul previne slăbirea rezistenţei ţesutului mamar şi menţine fermitatea sânilor.

5. De ce te dor sânii - Ai noduli

Apariţia nodulilor la nivelul sânilor este motiv de impacientare pentru orice femeie. Medicii spun,însă,că cei mai mulţi nu sunt canceroşi,dar trebuie supravegheată evoluţia lor.

În cele mai multe cazuri,nodulii se formează în urma modificărilor hormonale specifice ciclului menstrual,care afectează şi ţesutul mamar. Aceştia pot avea consistenţă moale sau dură şi pot da dureri locale sau disconfort.

6. De ce te dor sânii - Esti gravidă

În timpul sarcinii,se dublează producţia dehormoni,iar acest lucru produce în corp durere. Trebuie să ştii că disconfortul este diferit în timpul sarcinii,fiind însoţit şi de greaţă,faţă de cel care anunţă sindromul premenstrual.

Dacă observi dureri ieşite din comun,adresează-te medicului. E cea mai sigură cale să rezolvi problema durerilor de sâni şi să fii sănătoasă.

De ce te dor sânii - Atenţie!

Din păcate,poate fi vorba şi despre un cancer mamar,care poate fi tratat cu succes dacă este depistat cât mai devreme. Fă-ţi controale medicale periodice,dacă te ştii cu probleme,şi poartă sutiene confortabile şi potrivite ca mărime!