Ingrediente

Pentru blat

  • 6 ouă
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 200 g zahăr
  • 125 g făină
  • 100 g nuci măcinate fin
  • 1 linguriţă esenţă de migdale

Pentru cremă

  • 200 g ciocolată albă
  • 50 ml lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr pudră
  • 500 ml frişcă lichidă 35% grăsime, rece
  • 40 g fulgi din nucă de cocos
  • marmeladă, după preferinţă

Pentru decor

  • 100 g fulgi din nucă de cocos
  • 10 bucăţi bomboane Raffaello

 

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Mixează albuşurile cu sarea până ce devin o spumă tare. Adaugă câte o lingură de zahăr şi mixează după fiecare. Amestecă gălbenuşurile cu esenţa de migdale, după care încorporează-le în spuma de albuşuri. Adaugă nucile măcinate, apoi făina şi amestecă de jos în sus cu o spatulă.

Toarnă compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace blatul la 170 °C, aproximativ 40 de minute. După ce se răceşte, taie-l în trei foi egale.

Pentru cremă, topeşte ciocolata albă la bain-marie, apoi toarnă laptele de cocos şi omogenizează. Când s-a răcit, adaugă jumătate din cantitatea de mascarpone. Separat, mixează frişca împreună cu zahărul pudră şi adaugă cealaltă jumătate de mascarpone.

Încorporează cele două compoziţii ca să obţii o cremă fină. Adaugă fulgii de cocos şi amestecă uşor. Asamblează tortul astfel: pune pe prima foaie un strat de marmeladă, la alegere (de portocale sau de caise), iar pe următoarele două – cremă de cocos, într-un strat mai gros.

Ornează cu fulgi de cocos şi bomboane Raffaello.

FOTO: Shutterstock