Factorii externi, spălatul vaselor, pregătirea mâncării, folosirea produselor de curăţare, toate afectează sănătatea unghiilor şi a cuticulelor. În concluzie, ele devin fragile şi se rup foarte repede.

Cuticulele rupte sunt foarte dureroase, pot fi chiar sângeroase. Oamenii care au obiceiul să îşi îndepărteze cuticulele sau să le roadă, greşesc. Cuticulele sănătoase au nevoie de o hidratare intensă şi de un tratament blând.

Remedii naturale pentru cuticule fragile şi rupte sunt:

Vitamina E

O soluţie eficientă pentru toate problemele unghiilor este vitamina E. Vitamina E oferă unghiilor şi mâinilor toată hidratarea de care au nevoie. Ai nevoie de o capsulă uleioasă de vitamina E. Deschide-o şi toarnă conţinutul într-un bol. Apoi, ia ulei pe degetul mare şi masează cuticulele până este absorbit de piele. Repetă tratamentul în fiecare zi, înainte de culcare, pentru cele mai bune rezultate.

Gel de aloe vera

Aloe vera este un adevărat salvator pentru cuticule. Taie pe jumătate o frunză de aloe vera şi extrage gelul din interior. Masează cuticulele cu acest gel, lasă-l să acţioneze şi apoi hidratează cu o cremă specială pentru cuticule. Repetă tratamentul zilnic.

Miere

Datorită proprietăţilor antiseptice,  mierea tratează cuticulele uscate şi fragile. Aplică miere pe cuticule, las-o să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă şi apoi şterge degetele cu un prosop uscat.

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos are proprietăţi antimicrobiene, este sursă bogată de vitamine şi un foarte bun hidratant. Masează cuticulele cu ulei de nucă de cocos, în fiecare seară, până este absorbit de piele.


Credit foto: www.boldsky.com