Cum să-ţi îndepărtezi cuticulele fără riscuri

1 52611 original jpg jpeg

Dacă nu ţi-ai tăiat niciodată cuticulele, e bine te gândeşti de două ori înainte să faci acest pas. Se spune că, dacă începi, va trebui să te ţii de treabă şi să le tai periodic. În plus, trebuie să ţii cont şi de alte riscuri!

Dacă nu vrei să le tai

Vrei să ai o manichiură îngrijită fără să-ţi tai cuticulele? Poţi apela la următoarea metodă! După ce ai pilit unghiile până la lungimea dorită,lasă-le să stea la înmuiat într-un vas cu uleiuri esenţiale. Apoi aplică un ulei special pentru îndepărtarea cuticulelor şi lasă-l să acţioneze minimum cinci minute,apoi împinge-le cu un beţişor de lemn. Dezinfectează unghiile şi dă-le cu un ulei hidratant,apoi aplică lacul protector de unghii. 

Dezinfectează obiectele cu care faci manichiura

Atunci când vrei să-ţi tai cuticule,adevăratele neplăceri nu sunt legate neapărat de timp,cât de riscul de a face diverse infecţii,dacă nu lucrezi cu multă grijă.

„Pentru a nu te infecta la picioare şi la mâini,este foarte important ca instrumentele folosite să fie dezinfectate,chiar dacă sunt personale. Asta pentru că pielea poate fi zgâriată în timpul procedurii,mărind astfel pericolul ca forfecuţa să intre în contact direct cu sângele,mediul umed şi cald fiind perfect pentru dezvoltarea microbilor care pot să cauzeze infecţii. Spălaţi-le cu apă caldă şi săpun,apoi pulverizaţi pe ele alcool sanitar”,spune Flori Lixandru,specialist în cadrul şcolii de machiaj Cotimanis Show.

Forfecuţa,cea mai bună pentru tăierea cuticulelor

Nu-ţi tăia cuticulele cu unghiera,deoarece ai multe şanse să te răneşti. „Foloseşte doar forfecuţa,pe care trebuie să o poziţionezi paralel cu unghia. În caz contrar,riscul de a deforma şi strica unghia este mare,ducând la ruperea şi exfolierea ei. De asemenea,foarte important în prevenţia infecţiilor constă în dezinfectarea unghiilor înainte şi după tăierea cuticulelor”,adaugă specialistul.

Trucuri să-ţi reziste oja

În timp,din cauza deschiderilor repetate,oja din sticluţă se poate îngroşa. Dar,pentru că este preferata ta şi nu te lasă inima să o arunci,o poţi readuce „la viaţă”. Nu trebuie diluată cu acetonă,aşa cum poate ai auzit,deoarece nu va mai rezista ca înainte pentru că i se degradează molecula şi compoziţia. Cel mai bun sfat este să o diluezi cu lac incolor din aceeaşi gamă.

Flori Lixandru,specialist în cadrul şcolii de machiaj Cotimanis Show

f58a911186939b55d55ac7326ed5cf44 jpg jpeg


Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg