Stresul, deficitul de vitamine sau alimentaţia necorespunzătoare pot duce rapid la încărunţire. Coloranţii din vopseaua de păr vin la pachet cu efecte nedorite, din cauza substanţelor chimice pe care le conţin. Vopsitul poate provoca pierderea şi deteriorarea firelor de păr. Dacă îţi doreşti să scapi de părul cărunt cu uşurinţă, poţi opta şi pentru alte metode naturale.

Melasa, aliat natural împotriva firelor albe 

Extras din zahărul de trestie, melasa neagră este obţinută prin fierbere, are o textură groasă şi gust amărui. Utilizată în mod regulat, melasa neagră ajută la oprirea dezvoltării firelor albe de păr. Lichidul negru este format din: fier, seleniu şi cupru, care acţionează în mod natural la înnegrirea părului. Totodată conţinutul de calciu şi magneziu contribuie la creşterea părului. Se poate găsi în magazinele naturiste sau pe site-urile de specialitate. Amestecă melasa cu apă caldă sau cu lapte de cocos şi aplică direct pe păr. Lasă să acţioneze timp 15 minute, apoi clăteşte.

Amla te scapă de probleme

Amla este unul dintre cele mai bune tratamente pe care le poţi folosi împotriva părului cărunt. Cunoscut sub numele de nectar pentru păr, amla va opri creşterea părului alb. Acest lucru se datorează faptului că este formată din antioxidanţi puternici, vitamine şi minerale. O poţi găsi sub formă sau suc sau pudră. Aplică la nivelul scalpului şi lasă să acţioneze câteva minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă.

Ceapa, soluţie împotriva părului cărunt