Permanent obsedate de teama de a se expune, vedetele hollywoodiene din trecut erau nevoite să accepte şi contracte de studio care conţineau aşa-numitele „clauze morale‟. Dacă secretele lor se aflau, li se vaporiza instantaneu o carieră profitabilă. Între timp, Poliţia din Los Angeles era dispusă să deconspire celebrităţile, lucrând adesea cu presa în încercarea de a le afecta reputaţia, dacă era cazul.

Verificarea adevărului cu privire la orientarea sexuală a multor nume mari de la Hollywood era destul de dificilă, pentru că aveau mare grijă să fie cât mai discreţi cu putinţă. Unii sugerează că bârfele reflectau în multe cazuri adevărul.

Marlene Dietrich şi relaţia ei cu Greta Garbo

În cartea ei, „The Girls: Sappho Goes to Hollywood‟, jurnalista Diana McLellan a spus că a petrecut 5 ani cercetând relaţiile amoroase lesbiene de la Hollywood. A analizat articole din ziare, documente guvernamentale secrete şi corespondenţa vedetelor. A dezgropat dovezi care sugerează că actriţele Greta Garbo şi Marlene Dietrich au avut o poveste de dragoste pe când Garbo avea doar 19 ani.

În timp ce filma pelicula „The Joyless Street‟ (1925), Dietrich, despre care McLellan susţine că posedă un „apetit pentru seducerea femeilor frumoase”, ar fi fost atrasă de „suedeza simplă şi sensibilă de 19 ani”. Între timp, Garbo a mărturisit că vede relaţiile amoroase lesbiene drept „nişte secrete interesante‟.

În 2005, publicaţia „The Guardian‟ a prezentat scrisorile private ale lui Garbo din care reiese că a trăit în izolare cea mai bună parte a existenţei sale. Într-o scrisoare trimisă de Garbo către actriţa Mimi Pollak, căsătorită în acel moment (1928), ar fi scris: „Visez să te văd şi să descopăr dacă mai ţii la fel de mult la bătrâna ta burlăciţă. Te iubesc, micuţă Mimosa!‟.

Marlon Brando credea că homosexualitatea era la modă