Asta nu înseamnă că alegerea unui gel de duş trebuie să devină o rutină plictisitoare. Ales cu grijă, acest produs poate deveni un răsfăţ parfumat, o experienţă unică.

Majoritatea dintre noi alegem gelul lăsându-ne cucerite de aromele de gel de duş parfumate şi apoi luăm în considerare ingredientele, preţul şi tipul de piele căruia îi este destinat. Într-adevăr, în momentul în care folosim un gel de duş ne îndrăgostim de parfumul lui şi am dori ca, pe lângă pielea catifelata pe care o lasă după folosire, şi mirosul să persiste pe piele cât mai mult.

Pentru ca aroma gelului de duş să persiste cât mai mult pe piele, acesta trebuie să se potrivească tipului tău de piele, iar pielea să fie exfoliată corespunzător înainte de aplicarea gelului de duş şi bine hidratată în general. Orice parfum rezistă mai mult pe o piele bine hidratată pentru că pielea absoarbe mai bine ingredientele unui gel de duş parfumat. În acest sens, trebuie să avem grijă să consumăm cantitatea zilnică necesară de apă, dar şi să aşteptăm câteva minute înainte de a aplica un gel de duş pentru a permite porilor să se deschidă. De asemenea, dacă un gel de duş te-a încântat cu un miros care rezistă şi care îţi încântă simţurile, ar trebui să foloseşti produse de îngrijire a pielii din aceeaşi gamă, precum lapte de corp, cremă de corp, ulei de corp sau apă de toaletă. Astfel, pielea ta se va obişnui cu aromele pe care le adori şi le va păstra mai mult.

1. Pielea ta reacţionează diferit la diverse arome, chiar dacă mirosim un produs într-un magazin sau pe pielea unei prietene şi ne place foarte mult, este posibil să fim dezamagite iar pe pielea noastră mirosul să se simtă diferit, PH-ul pielii corpului având un efect major asupra unui parfum. Din acest punct de vedere dar şi datorită specificităţii acelui miros care rezistă, un gel de duş cu extract de vanilie neagră este potrivit pentru toate tipurile de piele, iar parfumul acestuia persistă pe piele destul de multă vreme. Are o formulă delicată îmbogăţită cu extract de vanilie neagră stimulatoare pentru piele, care face ca fiecare duş să fie o experienţă de aromaterapie.

2. Senzualitatea aromei de vanilie combinată cu portocale, face ca un astfel de gel de duş cu extract de portocale şi vanilie să lase pielea parfumată şi catifelată încă de la prima utilizare, iar parfumul se păstrează ore în şir pe piele.

3. Gelurile de duş din ingrediente naturale, precum un gel de duş cu aromă de mure sălbatice, iubesc pielea şi o lasă catifelată şi parfumată. Nu conţine parabeni sau formaldehidă, are efect de curăţare, hidratare, relaxare, iar în timpul duşului îţi dă o stare de bine, mai ales datorită parfumului vesel şi dulce.

4. Aroma de ciocolată face un răsfăţ din orice produs cosmetic. Acest gel de duş cu aromă de ciocolată, îţi va îmbrăca corpul într-un parfum delicios, în senzaţia de ciocolata şi spumă moale, care îţi va mângâia pielea oferindu-i senzaţii infinite de plăcere. Transformă o banală baie într-o pauză de relaxare şi plăcere, iar corpul tău va mirosi ca o tentaţie dulce.

5. Cu un gel de duş cu extract de piper roz vei avea parte de o baie proaspătă şi revigorantă pentru o senzaţie de energie şi stare de bine, acest produs eliberând senzaţii catifelate şi energizante de piper roz. Gelul are o formulă delicată, spuma fină lasă pielea curată şi aprinde simţurile cu parfumul său tentant cu accente de piper roz îmblânzite de bergamotă şi acorduri de vanilie cremoasă.

6. Dacă ai pielea mai uscată, foloseşte un gel de duş hidratant cu o bază de spălare delicată şi uleiuri hidratante. Mai mult decât un gel de duş, un gel de duş cu ulei de argan şi lapte de iris este o plăcere imensă pentru piele şi simţuri. Ideal pentru o baie delicată ce oferă catifelare pentru toate tipurile de piele, învăluie corpul într-o spumă moale, cremoasă şi un parfum încântător. Uleiul de argan din compoziţie oferă un rol emolient şi hrănitor, iar laptele de iris este perfect pentru pielea sensibilă.

7. Fluid şi delicat, un gel de duş cu extract de mere şi scorţişoară emană un miros minunat de mere şi condimente răsfăţând pielea cu spuma sa fină şi catifelată. Formula cu suc de mere şi extract de scorţişoară, oferă o relaxare SPA cu arome ameţitoare de dulceaţă (piersică, licorice, coniac, pere).

8. Laptele de cocos folosit în cosmetică are multe beneficii pentru piele. Un gel de duş cu lapte de cocos şi lime este cremos şi foarte delicat şi în plus are cu miros exotic, dar plăcut şi persistent. Este perfect de folosit după expunerea la soare, formula sa conţinând lapte de nucă de cocos şi extract de lime care curăţă delicat pielea, evitând în acelaşi timp "spălarea bronzului". Spuma moale are un parfum plin de viaţă şi va lăsa pielea să se simtă mătăsoasă şi delicat parfumată cu aromă tropicală.

9. Alege un gel de duş care să îţi cureţe eficient pielea şi să facă o spumă delicată şi parfumată pentru a-i oferi catifelare acesteia, dar în acelaşi timp cu un parfum care să te reprezinte. Atemporalul parfum de violete a fost din totdeauna celebrat de poeţi şi apreciat de doamnele din toate timpurile. Un gel de duş cu extract de violete te va învălui într-un parfum discret şi feminin, contribuind la starea ta de bine.

10. Pentru cei care iubesc răcoritoarea şi atât de percutanta aromă de mentă, un gel de duş cu extract de mentă va fi şi relaxant şi încântător. Efectul duşului va fi proaspăt şi revigorant, gelul îţi va da o stare de energie şi de bine cu arome proaspete de mentă.

Evită gelurile de duş parfumate, în special dacă ai pielea sensibilă, pentru că moleculele parfumate pot irita pielea. Alege un gel de duş cu un parfum iconic pentru tine, persistent, dar creat pe bază de arome naturale, provenite din uleiuri esenţiale extrase pe căi naturale, fără parabeni sau formaldehidă.