Actul sexual nu a fost niciodată doar pentru reproducere, chiar dacă în unele perioade din istorie era privit în acest mod. Oamenii au căutat plăcerea dintotdeauna, iar sexul este acea activitate care oferă plăcerea.

Sexul are multiple beneficii, au constatat până acum oamenii de ştiinţă: reduce stresul, întăreşte sistemul imunitar, întăreşte inima şi, nu în ultimul rând, consolidează relaţia de cuplu.

Însă există multe alte aspecte pozitive ale unei activităţi constante, aşa cum există şi o serie de curiozităţi şi lucruri mai puţin ştiute despre actul în sine şi despre organele sexuale.

 1. De obicei, lungimea unui act sexual este măsurată în minute, iar media este, potrivit studiilor, de 17 minute. Însă cercetătorii de la Royal Society Open Science s-au gândit să „cuantifice“ altfel durata unei partide de sex, mai exact în numărul de mişcări şi au constatat că un act sexual include între 100 şi 500 de împingeri.
 2. Orgasmul feminin durează de trei ori mai mult decât cel masculin, adică aproximativ 20 de secunde, faţă de 6 secunde, la bărbaţi.
 3. Clitorisul este, de fapt, un penis în miniatură. În stadiul de embrion, clitorisul se formează din acelaşi ţesut ca şi penisul. Abia apoi hormonii „decid“ dacă acel ţesut va fi un organ sexual masculin sau feminin. Cele două părţi nu numai că seamănă, dar funcţionează la fel, fiziologic.
 4. Calitatea spermei este mai bună dacă faci sex mai des. Potrivit European Society of Human Reproduction and Embryology, bărbaţii care fac sex zilnic, timp de o săptămână, au şanse mai mari să se reproducă decât cei care nu au avut recent activitate sexuală.
 5. Potrivit statisticilor, persoanele căsătorite se masturbează mai des decât cele care nu sunt implicate într-o relaţie.
 6. Unui spermatozoid îi trebuie o oră ca să se deplaseze 15 centimetri (distanţa aproximativă până la ovul, pentru a-l fecunda). El trăieşte până la 2 zile, dar uneori poate supravieţui şi cinci zile, astfel că pot apărea sarcini neplanificate.
 7. Grecia este liderul mondial în materie de sex. Cuplurile de aici fac sex de aproximativ 164 de ori într-un an. Grecii sunt urmaţi de brazilieni, cu 145 de partide sexuale, iar media anuală în lume este de 103 acte sexuale pe an, într-un cuplu.
 8. În timpul unui act sexual de o jumătate de oră, consumi 200 de calorii. Totuşi, bărbaţii „ard“ 4,2 calorii pe minut, iar femeile doar 3.
 9. Dacă toate organele au rolul lor bine definit, clitorisul este singurul organ din corpul uman care nu are altă funcţie decât aceea de a oferi plăcere sexuală.
 10. Lichidul seminal conţine acid citric aminoacizi, fructoză, enzime, potasiu şi zinc. Cantitatea de spermă din timpul ejaculării este de 2-5 mililitri şi poate conţine între 40 de milioane şi 600 de milioane de spermatozoizi.
 11. Femeile active sexual, cu o viaţă sexuală regulată (o dată pe săptămână) au şi o menstruaţie regulată.

 

FOTO Shutterstock