Pe 5 aprilie 1994, Kurt Cobain a intrat în celebrul „Club 27" al artiştilor care au murit la vârsta de 27 de ani, din diverse cauze, inclusiv sinucidere sau supradoză de substanţe interzise. Printre aceştia se numără Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Amy Winehouse.

În dimineaţa zilei de 8 aprilie 1994, un electrician l-a găsit pe Cobain, în vârstă de 27 de ani, mort în garajului casei sale din Seattle. Potrivit revistei Rolling Stone, avea pe piept o armă de calibrul 20. Era mort de două zile şi jumătate şi, după cum a relevat ulterior raportul unui medic legist, Cobain avea în organism o concentraţie mare de heroină şi Valium. Pe armă au fost găsite numai amprentele artistului.

Mark Lanegan, un prieten apropiat al lui  Kurt Cobain, nu mai avea nicio veste de la acesta de aproximativ o săptămână, aşa că a început să se gândească la ce era cel mai rău. „Kurt nu mă sunase de o săptămână. Nu-şi nici sunase nici măcar familia. Aveam sentimentul că s-a întâmplat ceva rău”, a declarat el pentru Rolling Stone. Iar presentimentul lui s-a adeverit.

Cobain a vrut să renunţe la Nirvana