Pe lângă faptul că te vei alege cu un păr strălucitor şi colorat fără degradare, scalpul tău îţi va mulţumi, căci aceste ingredinete funcţionează şi ca o mască. Tot mai mulţi hair-stilişti recomandă clientelor, la salonul de înfrumuseţare, tratamente naturiste pentru acasă, pe lângă şamponul şi balsamul profesional. Cam aşa stau lucrurile şi cu vopsirea părului la tine acasă. Merită să încerci una dintre variantele de mai jos, ai putea avea surprise plăcute când îţi vei privi părul în oglindă.

1. Petale de gălbenele

Acestea vor oferi o nuanţă roşiatic pe părului blond şi una castanie părului închis la culoare. Fierbe o jumătate de cană de petale de gălbenele proaspete în două căni de apă, lasă să clocotească pentru jumătate de oră şi apoi lasă să se răcească. Foloseşte amestecul pentru a-ţi clăti ultima dată părul, scrie a1.ro.

2. Sucul de sfeclă

Acesta poate face orice tip de păr mai roşcat, dar îţi poate şi păta hainele şi pielea. Amestecă-l cu ulei de cocos şi lasă-l în păr cam o oră. Poti aplica pe frunte şi pe tot conturul feţei o cremă hidratantă pentru a preveni pătarea pielii. Foloseşte un prosop pe care ulterior să-l arunci, căci sfecla pătează de obicei.

Citeşte şi: Scapă de celulită cu ajutorul uleiurilor esenţiale

3. Sucul de lămâie

Acesta are proprităţi naturale de albire, deci îl poţi folosi pentru a-ţi face şuviţe. Piaptănă-te cu nişte suc proaspăt de lămâie şi lasă-l câteva ore. Dacă stai la soare, şuviţele vor fi şi mai pronunţate. În plus, lămâia este excelentă pentru scalpul cu tendinţe de îngrăşare. O poţi utiliza şi drept mască pentru părul gras.

4. Sucul de morcovi

Acesta îi oferă părului o nuanţă roşiatică. Pune suc proaspăt de morcov în păr şi lasă-l o oră. Dacă nu obţii de prima dată rezultatele dorite, repetă procedura.

Citeşte şi: Piele fină pe termen lung, chiar şi în zonele greu accesibile

5. Cafeaua

Aceasta îţi închide părul şi ascunde firele albe. Procedează la fel ca la ceai. Culoarea va rezista mai mult dacă îţi clăteşti părul cu oţet de mere după ce te-ai vopsit. Oţetul are proprietarea de a fixa culoarea şi, în plus, oferă strălucire naturală podoabei tale capilare.

Nu te sfii să aplici pe părul tău unul dintre ingredientele de mai sus, căci în mod sigur nu vor dăună. Dar dacă trucul funcţionează, vei economisi bani frumoşi şi timp preţios petrecut în salon.