Castingul filmelor de la Hollywood este destul de riguros. Actorii trebuie să treacă prin mai multe probe şi să demonstreze că sunt potriviţi să interpreteze rolul pe care şi-l doresc. Este greu să primeşti un rol bun, de aceea foarte mulţi actori se pregătesc temeinic pentru a trece prin probele castingului. Însă, există şi actori, care nu trebuie să facă acest lucru. Lor li se propun deja rolurile şi trebuie doar să accepte sau să refuze apariţia în film. În timp ce unii sunt încântaţi de aceste oferte, alţii le refuză fără să ştie că pot da cu piciorul unei şanse uriaşe. Ei sunt actorii care au refuzat să apară în filmele care au făcut furori în toată lumea!

Michael Keaton în  „Ziua Cârtiţei‟

Îl ştim pe Michael Keaton din filme precum: „The Founder‟, „Pennsylvania‟, dar mai ales pentru interpretarea personajului Batman în filmul cu acelaşi nume. Totodată, actorului i s-a propus să îl interpreteze pe Phil, personajul amuzant din „Ziua Cârtiţei‟. El urma să îi ia locul lui Bill Murray, în anul 1993, dar a declarat că pur şi simplu „nu a reuşit‟ să facă asta: „Tipul acesta (Phil) este tipul de tânăr ironic, sarcastic, plin de glas şi plin de umor. Însă nimeni nu îl poate interpreta cum o face Bill Murray‟, a spus acesta pentru Entertainment Weekly.

Julia Roberts în „The Proposal‟ şi „The Blind Side‟

Actriţa Julia Roberts lasă o impresie bună în fiecare film în care apare. Se pare că vedeta nu şi-a dorit să se întâmple asta în două filme consacrate, pe care le-a refuzat foarte hotărâtă. Actriţa „Pretty Woman‟ a refuzat să apară în două roluri interpretate de Sandra Bullock. Mai exact, este vorba de filmul „The Proposal‟, şi de „The Blind Side‟. În cazul „The Proposal‟ aceasta a refuzat din cauza salariului mic care i s-a propus iniţial, deşi producţia a încasat în final peste 300 milioane de dolari. Pentru al doilea film, actriţa Sandra Bullock a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă.