Chiromanţia provine din cuvintele greceşti cheir care înseamnă mână şi manteia care înseamnă prevestire,şi are ca scop prezicerea viitorului unei persoane pe baza liniilor din palme.

Chiromanţia sau ghicitul în palmă datează din epoca de piatră. Imagini care reprezintă palmele umane în picturile rupreste,indică că oamenii acelor timpuri aveau un interes deosebit faţă de această parte a corpului.

Asemenea picturi se regăsesc în peşterile din Lascaux din Franţa,peşterile Santander din Spania,dar cele mai multe se află în peşterile din Africa. Cel care a scris despre ghicitul în palme a fost Aristotel cu aproximativ 2500 de ani în urmă.

Iată cum poţi învăţa să obţii o perspectivă doar prin mâna cuva:

Prima dată trebuie să descifrezi liniile palmei:
1. Alege o mână. În chiromanţie,se crede că:

Pentru femei,mâna dreaptă este cea cu care te-ai născut,şi stânga este ceea ce ai acumulat de-a lungul vieţii. Pentru bărbaţi este invers. Mâna stângă este cea cu care s-au născut,iar dreapta este ceea ce au acumulat de-a lungul vieţii. Alege oricare mână,din care una este dominantă a fi prezentul / trecutul vieţii,iar cea non-dominantă prezintă viitorul.

2. Identifică 4 linii majore

Pot exista pauze în ele sau ele pot fi scurte,dar cel puţin trei dintre ele se regăsesc la toată lumea. Ele sunt linia inimii,a capului,a vieţii şi a destinului,linia pe care doar unii oameni o au.

3. Interpretează linia inimii

Această linie poate fi citită în orice direcţie,de la degetul mic la degetul arătător sau invers,în funcţie de tradiţia urmată. Această linie indică stabilitatea emoţională,perspectiva romantică,depresia şi sănătatea cardiacă. Bazele interpretării sunt după cum urmează:

Începe sub degetul index sau arătător care se referă la dragostea din viaţă unei persoane. Dacă această linie începe sub degetul mijlociu înseamnă că apare egoismul când  vine vorba de dragoste. Dacă începe din mijloc înseamnă că te îndrăgosteşti uşor,iar dacă linia este dreaptă şi scurt,înseamnă că oferi prea puţin interes dragostei.  

4. Interpretează linia capului

Aceasta reprezintă stilul de învăţare a unei persoane,abordarea de comunicare,intelectualismul şi setea de cunoaştere. O linie curbată este asociată cu creativitatea şi spontaneitatea,în timp ce linia dreaptă este legată de practică şi-o abordare structurată. Interpretările sunt după cum urmează. O linie scurtă înseamnă că sunt preferate realizările fizice asupra celor psihice,linia curbată creativitate,linia separată de linia vieţii înseamnă aventură,entuziasm pentru viaţă. O linie lungă şi adâncă se referă la o gândire clară şi concentraţie. Dacă pe linie apar mai multe cruci înseamnă că eşti o persoană care i-a decizii memorabile. Iar dacă linia este intreruptă apare neconcordanţa în gândire.

 5. Interpretează linia vieţii  

Aceasta începe în apropiere de degetul mare şi se deplasează într-un arc spre încheietura mâinii. Aceasta reflectă sănătatea fizică,bunăstarea generală şi schimbările de viaţă majore,evenimente cataclismice sau leziuni fizice. Lungimea sa nu este asociat cu o lungime de viaţă. Interpretările de bază sunt astfel. Dacă rulează aproape de degetul mare înseamnă că de multe ori eşti obosită,dacă este curbată înseamnă că eşti plină de energie,iar dacă este lungă şi adâncă înseamnă vitalitate.

Atunci când linia este scurtă şi superficială înseamnă că eşti o persoană care este manipulată de alţii. Dacă linia coboară în jurul unui semicerc se referă la putere şi entuziasm. Dacă aceasta este dreaptă şi aproape de marginea palmei,înseamnă că eşti o persoană precaută când vine vorba de relaţii,iar liniile de viaţă multiple se referă la vitalitate suplimentară. Apariţia unui cerc în linie indică spitalizări şi răni,iar linia întreruptă se referă la o schimbare bruscă a stilului de viaţă.

6. Interpretează linia destinului

Acest lucru este cunoscut sub numele de linia de destin,şi indică gradul în care viaţa unei persoane este afectată de circumstanţe externe pe care nu le poate controla. Ea începe de la baza palmei. Interpretările de bază sunt după cum urmează.

Linia adâncă înseamnă că suntem controlaţi puternic de soartă,iar pauzele şi schimbările de direcţie înseamnă că suntem predispuşi la multe schimbări în viaţă de forţe externe. Dacă începe să se alăture liniei de viaţă înseamnă că dezvoltăm aspiraţii mai devreme,iar dacă se uneşte în mijloc cu linia vieţii semnifică un punct în care interesele cuiva trebuie să fie predate la cele ale altora. Dacă porneşte de la baza degetului mare şi depăşeşte linia dreaptă a vieţii înseamnă că avem parte de suport din partea familiei şi a prietenilor.