Ingrediente

  • 500 gr biscuiţi populari
  • 250 ml apă
  • 200 gr zahăr
  • 100 gr margarină
  • esenţă de rom
  • 2 linguri cacao
  • o mâna merişoare confiate
  • o mâna stafide
  • zahăr pudra pentru ornat
  • 1 plic zahăr vanilat bourbon

Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Mod de preparare

Sfărâmam biscuiţii într-un castron, păstrând şi bucăţi mai măricele.Punem fructele cu 2-3 linguri de apă la microunde pentru 1 minut, apoi le lăsăm puţîn la hidratat, amestecând din când în când in ele. Punem la foc apă, zahărul, cacaua şi margarină şi amestecăm până la primul clocot.

Stingem focul, adăugăm esenţă de rom şi zahărul vanilat şi turnam peste biscuiţi. Adăugăm fructele şi amestecăm bine. Punem amestecul pe o hârtie de copt şi îl rulăm sub formă de sul. Dăm salamul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Presăram zahăr pudra înainte de servire. Reţetă oferită pe bucataras.ro.

Poftă bună!