Ştiu ce vor 
Femeile mai în vârstă ştiu  ce vor şi muncesc pentru a-şi îndeplini obiectivele. Femeile mai tinere încă explorează lumea prin intermediul relaţiilor, în timp ce femeile trecute deja prin aceste experienţe se concentrează pe cei dragi şi pe modul în care îşi pot îmbunătăţi viaţa. Nu trebuie să ghiceşti ce gândeşte, ci vei ştii exact ce gândesc şi ce îşi doresc
 
Ştiu mai multe despre viaţă
Femeile mai în vârstă au mai multă experienţă de viaţă, dar şi despre relaţii, ceea ce le permite bărbaţilor să înveţe foarte multe lucruri de la ele. Pot ajuta enorm la maturizarea unui bărbat. Mai mult, ele pot vedea într-un bărbat lucruri pe care nici măcar el nu le ştie despre el. Ea îl ghidează şi îi arată ce fel de bărbat este, dar şi cum poate să devină mai bun.
 
O oportunitate să creşti
O relaţie cu o femeie mai în vârstă îţi dă oportunitatea să creşti. Bineînţeles, orice relaţie ne învaţă lucruri despre noi înşine şi despre cine suntem, însă femeile mai în vârstă ajută un bărbat să înţeleagă sentimentele la un alt nivel. 
 
Sunt încrezătoare şi independente
Femeile tinere caută atenţie şi acceptarea celor din jur, în timp ce femeile mai în vârstă se simt bine în pielea lor. Nu trebuie să demonstreze nimic nimănui. Sunt încrezătoare în forţele proprii şi, în acest fel, îi atrag şi pe cei din jur. Ştiu cum să reacţioneze în diferite situaţii şi să-şi controleze comportamentul şi sentmentele. 
 
 
Au gusturi rafinate
Unii bărbaţi apreciază acel "calm" al femeilor mature. Cele tinere sunt energice şi jucăuşe, însă nu toţi bărbaţii sunt atraşi de aceste lucruri. Unii preferă un stil de viaţă mai relaxant şi activităţi mai liniştite. 
 
Sunt perteneri de conversaţie ideali
Experienţa le aduce un plus şi la nivel intelectual femeilor mai în vârstă. Ele pot purta conversaţii despre diferite subiecte foarte uşor, la un nivel mai profund. Au o opinie despre orice şi nu se tem să şi-o spună. 
 
 
 
Sunt stabile financiar
Nu este niciun secret că şi bărbaţii îşi doresc securitate financiară, indiferent de vârstă. De cele mai multe ori, femeile mai în vârstă au o carieră şi bani suficienţi pentru a duce o viaţă bună. 
 
Sursă: brightside.me