Ce trebuie să ştii despre dieta mediteraneană, considerată cea mai bună dietă. Ce mănânci ca să slăbeşti

18 martie 2020   Carieră

Dieta mediteraneană te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus rapid şi fără bătăi de cap, motiv pentru care îţi recomandăm să o urmezi cu încredere.

Dieta mediteraneană nu doar că te va ajuta să scapi de kilogramele în plus, însă îţi va menţine sănătatea inimii, va lupta împotriva cancerului şi va ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge.

Dieta mediteraneană se bazează, în principal, pe carne de pasăre, ouă, brânzeturi şi iaurt.

Descoperă cum ar trebui să arăte meniul zilnic în cadrul acestei diete, mai jos:

Ziua 1 Mic dejun: iaurt grecesc cu fructe de pădure şi o linguriţă de miere Gustare: o palmă de migdale Prânz: Ton pe pat de legume, cu sos vinaigrette Gustare: câteva măsline Cina: Piept de pui cu legume sote (zucchini, roşii, ardei) şi alac (o cereală înrudită cu grâul) 5 legume pe care să le incluzi în dieta ta în această primavară. Sunt ideale pentru slăbit Ziua 2

Mic dejun: un ou fiert tare, o felie de pâine prăjită din făină integrală şi un fruct

Gustare: o palmă de fistic

Prânz: salată de linte cu ardei copţi, roşii uscate, capere şi oţet balsamic

Gustare: humus cu legume

Cina: somon cu quinoa şi legume sotate cu usturoi

Ziua 3

Mic dejun: brânză ricotta cu nuci şi fructe

Gustare: năut copt

Prânz: salată tabouleh cu o pită din făină integrală

Prânz: frigărui cu mozzarella, roşii cherry şi busuioc, stropite cu ulei de măsline

Cina: pui la cuptor/grill cu gnocchi şi salată verde cu sos vinaigrette

Ziua 4

Mic dejun: fructe cu două felii de brânză brie

Gustare: caju şi fructe uscate

Prânz: supă de legume cu pâine integrală Gustare: un platouaş cu măsline, două feliuţe de branză, castraveţi şi roşii cherry

Cină: peste alb gătit la cuptor cu ulei de măsline şi usturoi, servit cu zucchini şi cartof dulce

Ziua 5

Mic dejun: omletă cu roşii, ierburi aromatice şi măsline

Gustare: două smochine cu unt de arahide

Prânz: o salată cu fasole albă, legume, măsline şi un pic de piept de pui

Gustare: o piersică şi un iaurt

Cină: frigărui cu creveţi, servite cu varză de Bruxelles

Ziua 6

Mic dejun: omletă cu legume şi arpagic verde, cu brânză feta şi o felie de pâine integrală

Gustare: iaurt grecesc

Prânz: un castron de quinoa cu cubuleţe de pui, feta şi legume

Gustare: humus cu legume

Cina: fructe de mare cu broccoli, fenicul, rucola şi quinoa

Nu vrei să ţii dietă? Mănâncă normal, dar include la fiecare masă aceste alimente: Îţi reduc imediat pofta de mâncare

Ziua 7

Mic dejun: frittata cu legume

Gustare: o palmă de fructe de pădure

Prânz: un mic platouaş cu somon afumat, capere, lămâie, crackerşi integrali şi legume crude

Gustare: avocado cu sare şi lămâie, servit cu castraveţi

Cina: paste cu midii în sos roşu

Mai multe