Iată care sunt alimentele la care poţi apela cu încredere, în fiecare zi: 

Bananele, ideale pentru a reduce senzaţia de foame

Acestea conferă rapid senzaţia de saţietate şi sunt mai sărace în calorii decât multe alte alimente, de aceea e recomandat ca înainte de masă să mâncaţi un astfel de aliment, scrie doctorulzilei.ro. Veţi observa că porţia de mâncare se va micşora semnificativ. În plus, veţi scăpa şi de pofta de dulce de după masă, iar în unele cazuri, banana va reprezenta o masă în sine, mai ales în anotimpul cald. De asemenea, reprezintă un mic dejun bun.

Consumă citrice ca să arzi rapid grăsimile din organism

Un alt fruct care vă poate fi de ajutor este portocala. Citricele, în general, ajută la accelerarea metabolismului, de aceea sunt recomandate în timpul curelor de slăbire, mai scrie sursa citată. 

Citeşte şi: Dieta din Postul Crăciunului. Ce să mănânci ca să slăbeşti cinci kilograme

Poftă de dulce? Mănâncă ciocolată neagră!

Conţine o cantitate mare de antioxidanţi care previn depunerea celulelor de grăsime. În plus, un studiu al Universităţii Harvard a descoperit că persoanele care mănâncă ciocolată neagră de 3 ori pe lună îşi prelungesc viaţa cu aproape un an.

Ouăle, printre cele mai săţioase alimente

O zi începută cu un ou fiert tare la micul dejun înseamnă mai puţine alimente consumate până seara. Oul fiert are doar 80 de calorii şi, fiind concentrat în proteine, este greu de digerat, deci ţine de foame şi forţează metabolismul să funcţioneze şi să ardă calorii. Atenţie însă la cantităţi.

Peştele scade pofta de mâncare

Acizii graşi prezenţi în peşte fortifică sistemul imunitar, te ajută să slăbeşti, scăzând pofta de mâncare şi accelerând arderile. Contine foarte putine calorii, dar asigura organismului o mare cantitate de proteine, regland nivelul colesterolului din sange datorita acizilor grasi de tip Omega 3. În plus, este cel mai recomandat aliment în dietă şi în regimul de viaţă sănătos.

Citeşte şi: Dieta cu orez, cea mai eficientă. Slăbeşti 13 kilograme într-o singură lună

Roşiile un aliat de nădejde în orice cură de slăbire

Cu un conţinut bogat de apă, acestea sunt legumele ideale pentru o cură de slăbire perfectă şi sănătoasă. Numai 100 de grame de roşii oferă organismului o jumătate din necesarul de vitamine A şi C, care măresc rezistenţa organismului în faţa infecţiilor, vitamine din complexul B, foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar, şi vitamina E, care limitează depunerea colesterolului pe vasele sangvine.