Dieta cu ”fibre vegetale” te ajută să slăbeşti văzând cu ochii. Meniul săptămânii

18 iulie 2019   Carieră

Dieta cu fibre vegetale este originară din Statele Unite şi are la bază ample cercetări ştiinţifice. Ea se bazează pe creşterea aportului de legume şi fructe, dar şi de cereale integrale, pâine integrală sau legume uscate. Alimentaţia trebuie să conţină un număr mic de calorii, grăsimi şi zaharuri.

Ca orice dietă de slăbit, şi aceasta are o seri de avantaje, dar şi dezavantaje.

Iată care sunt AVANTAJELE: • Fibrele sunt ingrediente care ajută la menţinerea în formă bună a sistemului digestiv. • Alimentele care conţin fibre sunt bogate şi în carbohidraţi, necesari pentru a avea energie întreaga zi. • Dieta cu ”fibre vegetale” este recomandată şi persoanelor care suferă de constipaţie, de diabet. • Consumul de fibre duce la reducerea nivelului colesterolului • Fibrele sunt cea mai bună sursă pentru a preveni apariţia bolilor cardiovasculare.

Acestea sunt

:

• Un număr mai mare de fibre vegetale introduse în dieta zilnică poate crea unele probleme digestive.

• Pot să apară balonări, gaze sau chiar dureri abdominale.

• Dieta NU trebuie urmată de persoanele care suferă de boli intestinale!

Alimentele bogate în fibre sunt:

  •  Cereale complete
  • Prune şi caise uscate
  •  Migdale şi nuci
  •  Fasole albă fiartă
  •  Gutui şi pere
  •  Mazăre
  •  Fasole verde
  • Morcovi
  • Spanac

Meniu săptămânal

Micul dejun: o cană cu lapte (250 ml) cu cereale complete

Prânz: o porţie de fasole verde fiartă (300 grame), 100 grame piept de pui la grătar şi o felie de pâine cu secară

Cină: o salată de morcovi raşi cu ţelină, un iaurt fără grăsime, un măr şi două nuci.

Micul dejun: o banană, trei nuci

Prânz: o porţie de carne fiartă de pui (100 grame), o porţie de mazăre fiartă (200 grame), o felie de pâine neagră

Cină: o cană de lapte degresat cu cereale complete, trei prune uscate, o pară.

Micul dejun: brânză de vaci degresată cu două felii de pâine de secară, o caisă

Prânz: o porţie de fasole bătută, o porţie de ficăţei de pui fierţi (100 grame), un măr

Cină: doi morcovi raşi, un iaurt fără grăsime, trei nuci.

Citeşte şi: Dieta cu iaurt şi cartofi. Slăbeşti 5 kilograme în doar trei zile

Micul dejun: o cană de lapte degresat cu cereale, caise uscate

Prânz: fasole verde fiartă cu brânză de vaci degresată, peşte la cuptor

Cină: trei migdale, o piersică, doi porumbi fierţi sau 200 de grame de boabe de porumb congelat (fierte).

Micul dejun: un ardei gras umplut cu brânză de vaci degresată, o felie de pâine de secară, trei prune uscate

Prânz: o porţie de piept de pui la grătar, mazăre fiartă cu sos de roşii, o felie de pâine de secară, o pară

Cină: un iaurt fără grăsime, morcovi raşi cu ţelină, o gutuie, trei nuci.

Micul dejun: o cană de lapte degresat cu cereale complete, patru migdale

Prânz: o pulpă de pui la cuptor, o salată de roşii cu ardei şi castraveţi stropită cu suc proaspăt de lămâie, o felie de pâine de secară, un măr

Cină: doi porumbi fierţi sau 200 de grame de boabe de porumb congelat (fierte), trei prune uscate, o pară.

Citeşte şi: Dieta cu pepene galben! Slăbeşti trei kilograme, în cinci zile şi elimini şi toxinele din organism

Micul dejun: două felii de pâine de secară cu brânză de vaci degresată şi o roşie, o banană

Prânz: un piept de pui la grătar (150 grame), o porţie de fasole bătută, două roşii, o piersică

Cină: 200 de grame de mămăliguţă cu brânză de vaci degresată şi un un iaurt fără grăsime, trei migdale, două nuci.

Mai multe