3 beneficii ale mâncatului în porţii mici

24 octombrie 2017   Psihologie

Nutriţioniştii recomandă persoanelor care vor să slăbească să mănânce de mai multe ori pe zi, dar să fie în porţii mai mici. Pe lângă faptul că reuşesc să slăbească, în acest mod previn mai multe afecţiuni şi îşi îmbunătăţesc nivelul de energie.

Există foarte multe studii care arată că mâncatul în cantităţi mici pe parcursul zilei poate avea beneficii asupra sănătăţii. Iată care sunt!

Slăbeşti

Potrivit dieteticienilor, mai multe mese pe zi sunt mult mai eficiente pentru pierderea în greutate decât cele trei mese obişnuite. Mâncatul în porţii mai mici este o modalittaea prin care reuşeşti să ţii sub control numărul caloriilor, zahărului şi grăsimilor. În plus, ajută să acorzi mai multă atenţie alimentelor pe care le mănânci. Răspândirea caloriilor pe parcursul zilei prin micşorarea lor stimulează metabolismul, potrivit unui studiu publicat în ”New England Journal of Medicine”. Evitarea consumului de mâncare în cantităţi mari este esenţială pentru menâinerea sub control a greutăţii.

Creşti nivelul de energie

Conform mai multor cercetări, mâncarea consumată în porţii mici la intervale regulate creşte nivelul de energie şi productivitatea. În schimb, mesele neregulate provoacă probleme de sănătate, îngrăşare şi o senzaţie de epuizare. Creşterea nivelului de energie te ajută să munceşti mai bine şi să ai o rezistenţă fizică mai bună, care este esenţială pentru menţinerea sănătăţii.

Previi diferite afecţiuni

Alimentele mâncate în porţii mici şi răspânditepe parcursul zilei pot îmbunătăţi şi preveni diverse probleme de sănătate. Consumul de mâncare în cantităţi mai mici cu o frecvenţă mai mare este strâns legată de reducerea colesterolului şi de creşterea controlului asupra diabetului, deoarece oferă un mai bun control asupra glucozei, potrivit American Diabetes Association. Nu trebuie să faci nicio modificare în alimentaţie fără să ştie medicul. Consultă-te mai întâi cu el!

Beneficiile asupra sănătăţii nu apar imediat ce ai început să mănânci în porţii mai mici. Societatea Americană de Cancer recomandă mesele mai frecvente, în porţii mai mici, dar trebuie crescută porţia totală de fructe şi legume, care sunt nutritive şi hrănitoare, dar cu un conţinut scăzut de calorii.

Experţii în sănătate sugerează includerea unei cantităţi semnificative de carbohidraţi, într-o varietatea complexă, pentru a maximiza săţietatea şi energia. 70% din caloriile zilnice ar trebui să provină din carbohidraţi. Şi cel mai important: întotdeauana trebuie mâncat micul dejun!

Mai multe