Cele mai bune sfaturi de slăbit direct de la nutriţionişti

1 71462 original jpg jpeg

Nutriţionistul Vera Daghie îţi spune care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ţii cont când începi o nouă dietă după o perioadă în care ai consumat alimente din belşug.

Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă

„Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realistice,care se pot integra cu uşurinţă în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitaţi organismul din start,nu va impuneţi restricţii alimentare drastice şi reţineţi că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Aşa-numitele “cure de slăbire fulger“ deşi pot avea efecte vizibile mai repede,în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului,ce pot da naştere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Aşadar,echilibrul rămâne litera de lege pentru o dietă corectă,care vă va ajută să slăbiţi frumos şi sănătos. Nu uitaţi că odată cu procesul de slăbire,nu doar metabolismul este cel afectat,ci şi pielea suferă transformări prin care îşi poate pierde elasticitatea,iar singura modalitate prin care puteţi preveni acest lucru este să slăbiţi treptat“,explică specialistul în nutriţie,Dr. Vera Daghie. 

Nu renunţa la pâine!

Chiar dacă în timpul dietelor şi nu numai,este indicat un consum cât mai scăzut de pâine şi alţi carbohidraţi,două felii de pâine integrală nu îţi va afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de baza,întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentraţie importantă de proteine,glucide,lipide şi minerale.

Nu sări peste cină

„Atâta timp cât alegem corect ora şi produsele pe care le includem în alimentaţia de seară,cina nu poate fi considerată inamicul siluetei.

Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră şi sănătoasă pentru siluetă,va recomand tonul,somonul sau sardinele,carne de pui şi de curcan,fileuri de peste,nuci,orez brun sau chiar şi paste din cereale integrale. În ceea ce priveşte ora cinei,aceasta variază,însă o regulă rămâne de sine stătătoare:nu mâncaţi cu mai mult de două ore înainte de somn“,explică specialistul în nutriţie,Dr. Vera Daghie.

Schimbările drastice îţi afectează metabolismul

Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion îţi reduci drastic porţiile,metabolismul şi întregul organism va fi bulversat de aceste schimbări,iar dezechilibrele nu vor întârzia să apară:fluctuaţii de greutate,creşteri nejustificate în greutate sau creşterea colesterolului. Priveşte mai degrabă dieta că pe un regim de viaţă sănătos,menit să ajute la echilibrarea meselor şi asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Dacă ai “păcătuit” şi ai mâncat dulciuri şi cartofi prăjiţi,este doar un hop peste care trebuie să treci,important este să nu reunţi la noul program alimentar.

„Pentru a sprijini lupta cu kilogramele în plus şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate foarte comune dietelor care nu sunt realizate corect,recomand suplimentul Ropharma,Pagosten-o combinaţie inovatoare între inulină şi penta-acetil-glucoză,lipsită de toxicitate cu beneficii importante nu doar asupra managementului greutăţii,ci şi a tranzitului intestinal şi a metabolismului. Avantajele pe care le oferă Pagosten sunt scăderea poftelor alimentare,reducerea apetitului,menţinerea senzaţiei de saţietate o vreme îndelungată,reducerea numărului de calorii,îmbunătăţirea metabolismului şi energizarea organismului. Pagosten poate fi administrat câte 3-6 comprimate/zi fracţionat în 3 doze sau în funcţie de greutatea corporală,cu 30 minute înainte de mese. Durata curelor se stabileşte diferenţiat,în funcţie de greutatea corporală“,conchide specialistul în nutriţie.