Semne că ai un IQ peste medie. Le recunoşti la tine sau la cei din jur?

2 octombrie 2024   Psihologie

Modul în care lumea se schimbă şi în care vei trăi în viitor nu vor fi determinate atât de mult de cât de mult poți munci, ci de inteligenţa ta. Află dacă este peste medie!

Inteligența poate însemna mai multă libertate de a călători, bogăție mai mare și o viață mai bună, în general. Sunt câteva semne pe care le poţi observa la persoanele inteligente. Pentru acelea cu inteligență superioară întreabarea „cum” vine după „ce”. Aceasta înseamnă că decid mai întâi ce vor și abia după aceea își dau seama „cum” să-şi atingă scopul.

Cercetările de la Harvard afirmă că cel mai bun mod de a învăța este să începi cu ceea ce știi. Unii își limitează dorințele la competențele actuale, se îngrădesc și nu reușesc să crească. Pe de altă parte, cei care vizează dincolo de competențele lor, induc curiozitatea de a învăța și de a se dezvolta. Vezi şi alte semne care denotă inteligenţă!

Vii cu soluții, nu cu probleme

Există două feluri de oameni: unii care observă o problemă, apoi așteaptă ca soluţiile să vină de la alte persoane şi alţii care întâmpină o problemă şi vin cu soluții. Cei mai mulţi rămân pentru totdeauna în postura de a nu căuta soluţii.

Când apare o problemă, ar trebui să încerci să înțelegi despre ce este vorba. Apoi, în loc să vii cu o singură soluție, încearcă să găseşti mai multe. Mai multe cercetări de la Universitatea Harvard afirmă că o modalitate bună de a obține o promovare este să încerci să rezolvi problemele, nu doar să le identifici.

Te-ar mai putea interesa: Ce tip de inteligenţă ai. Afli rezultatul în doar 3 minute

Eşti curios

Persoanele inteligente sunt fascinate de necunoscut şi vor să cerceteze mai mult pentru a găsi răspunsuri. Pun întrebări și nu le pasă dacă sunt priviţi ciudat sau dacă sunt nevoiţi să le repete de un milion de ori. Un studiu Harvard Business Review a constatat că acei copii cu vârste între trei și 11 ani care sunt foarte curioși și-au îmbunătățit rezultatele la testele de inteligență cu 12 puncte mai mult decât cei mai puțin curioși.

Dai dovadă de empatie

Inteligența este inutilă dacă nu ești amabil cu lumea. Una este să citești o grămadă de cărți și să memorezi informații, alta să știi să citești oamenii.

Vezi şi: Ce este IQ-ul şi cum se măsoară. Cât de importantă e inteligenţa pentru a obţine succesul?

În cele mai multe cazuri, lumea nu-și aminteşte ce spui sau cum arăți, dar își vor aminti cum i-ai făcut să se simtă. Ce poate fi mai bun de atât? Cercetările din anul 2019 au arătat că o inteligență mai mare influenţează sensibilitatea emoțională și favorizează o preocupare mai mare pentru cei din jur

FOTO: Shutterstock

Mai multe