Semnele geniilor: 7 comportamente ciudate asociate cu un nivel ridicat de iQ

Unele dintre cele mai strălucite minți, cum ar fi Albert Einstein și Charles Darwin, au manifestat comportamente neobișnuite, precum izolarea și lucrul până târziu în noapte.

Deși lumea a considerat aceste obiceiuri ca fiind ciudate, numeroase studii le-au asociat cu un IQ ridicat.

image

Acest lucru se datorează faptului că obiceiurile tale zilnice au un impact major asupra inteligenței tale și pot chiar să îți schimbe modul de gândire.

Psihologii au identificat cel puțin șapte comportamente neobișnuite pe care le consideră semne ale unui geniu.

Vorbești singur 

Dacă vorbești singur, nu înseamnă că ești nebun. De fapt, acest comportament poate indica o inteligență peste medie. Vorbitul cu tine aduce beneficii cognitive semnificative, cum ar fi o mai bună memorie, încredere, concentrare și multe altele. Într-un studiu din 2012, participanții care își vorbeau singuri în timpul unei sarcini au identificat obiectele mai rapid. Așa că, dacă te prinde cineva murmurând, nu te rușina — această obișnuință te ajută să procesezi informațiile și să rămâi ager.

Stai treaz până târziu

Deși se spune că „cine se scoală de dimineață departe ajunge”, cei care stau până târziu au fost asociați cu un IQ mai ridicat. Un studiu recent a arătat că persoanele care preferă să stea treze noaptea au obținut scoruri mai mari la testele cognitive. Dacă mintea ta funcționează cel mai bine atunci când ceilalți dorm, ai putea avea un IQ ridicat.

Visezi cu ochii deschiși

Dacă te pierzi frecvent în visele tale, nu este un semn de lipsă de atenție, ci de inteligență și creativitate. Persoanele care raportează mai multe momente de visare au obținut scoruri mai mari la testele de abilități intelectuale și creative. Visatul cu ochii deschiși este, de fapt, un exercițiu excelent pentru creierul tău.

Ești creativ și în mediu dezordonat 

Dacă te simți confortabil într-un mediu dezordonat, s-ar putea să ai o minte creativă și inteligentă. Un experiment a arătat că persoanele care lucrau într-un spațiu dezordonat veneau cu idei mai inovatoare. Dezordinea poate inspira gândirea neconvențională, deci nu te grăbi să-ți faci ordine pe birou!

Pui multe întrebări

Dacă ești mereu curios și pui multe întrebări, acest lucru indică o minte dornică să înțeleagă lumea. Curiozitatea constantă este un semn al inteligenței, deoarece îți permite să acumulezi și să înțelegi mai multe informații.

Ești introvertit

Dacă preferi să petreci timp singur, pentru a te concentra sau pentru a reflecta, acest lucru ar putea sugera o inteligență ridicată. Introvertiții tind să proceseze informațiile mai profund și critic, ceea ce este asociat cu un IQ mai mare.

Devorezi cărți

Dacă ești un cititor avid, îți antrenezi constant mintea. Cititul îți întărește focusul mental, imaginația și abilitatea de a empatiza cu ceilalți. Persoanele care citesc mult își dezvoltă constant inteligența.

@shutterstock

Editor: Raluca Toma



Recente

Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg
Top 3 achizitii inteligente pentru noul an universitar jpg
maria mica jpg
shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 1282948723 jpg
5 semne ca mananci pe fond emotional  Sursa foto shutterstock 2466825517 jpg
Test gaseste trifoiul cu patru foi  Sursa foto Betway jpg
Cum sa citesti oamenii ca un profesionist  Sursa foto shutterstock 2441351465 jpg
7 motive ciudate pentru care milenialii sunt predispusi la boli mintale  Sursa foto shutterstock 2381348949 jpg
Ce spune forma fruntii despre tine  Sursa foto shutterstock 2369632163 jpg
test de personalitate jpg
lux jpg
anxietate jpg
Cum reactionezi corect când esti jignit  Sursa foto shutterstock 2426984583 jpg
Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg