Sucul de sfeclă roşie, parte obligatorie din dietă
Sucul de sfeclă este cel mai bun pentru pierderea în greutate. Este sursă importantă de vitamina C, fibre dietetice, nitraţi, betanină şi folat. Aceste substanţe nutritive accelerează metabolismul, scad tensiunea arterială şi întăresc imunitatea.
Cum stimulează sucul de sfeclă pierderea în greutate
Sucul de sfeclă conţine un număr mare de substanţe nutritive şi are un conţinut caloric scăzut, plus că sfecla este o legumă foarte săţioasă. Sucul de sfeclă roşie contribuie la scăderea greutăţii prin furnizarea unui număr redus de calorii pe porţie deoarece o sfeclă conţine numai 35 de calorii. O altă caracteristică a sucului de sfeclă este eficacitatea acestuia ca supliment de exerciţii fizice.
Sucul de sfeclă roşie ajută la creşterea rezistenţei fizice, ceea ce înseamnă că poţi practica mai mult sport şi arde mai multe calorii. Sucul de sfeclă roşie poate fi folosit ca un înlocuitor alimentar pentru persoanele care doresc să slăbească.
Deoarece sucul de sfeclă nu este cu adevărat gustos, oamenii îl combină deseori cu alte legume pentru a-şi îmbunătăţi gustul amar. Pentru a-ţi veni în ajutor, iată câteva reţete de suc de sfeclă care accelerează pierderea în greutate:
Sucul de sfeclă roşie şi lime
Ai nevoie de:
- 1 cană sfeclă, cuburi
- 1 linguri suc de lime
- ¼ ceaşcă apă
- 1 vârf lingură sare de Himalaya (roz)
Mod de preparare:
Pune cuburile de sfeclă roşie în robot pentru obţinerea sucului. Adaugă peste suc apa, amestecă, continuă cu sucul de lime şi sarea, apoi amestecă. Se bea imediat, de preferat pe stomacul gol.
Suc de sfeclă roşie şi morcov
Ai nevoie de:
- 1 ½ ceaşcă sfeclă roşie, cuburi
- 1 ½ ceaşcă morov, feliat
- ¼ ceaşcă apă
- 4 linguri suc de lămâie
- 1 vârf lingură sare de Himalaya (roz)
- 3 frunze mentă
Mod de preparare:
Pune în vasul robotului sfecla roşie, morcovul şi frunzele de mentă (spălate). Sucul obţinut se amestecă cu apa, sucul de lămâie şi sarea şi apoi amestecă. Pune băutura în două pahare. Unul se bea dimineaţa, iar cel de-al doilea după micul-dejun.
Suc de sfeclă roşie şi ţelină
Ai nevoie de:
- ½ ceaşcă sfeclă roşie, cuburi
- ½ ceaşcă ţelină tocată
- 2 linguri suc de lime
- 1 vârf lingură sare de Himalaya (roz)
Mod de preparare:
Pune sfecla şi ţelina în robot pentru obţinerea sucului. Se toarnă băutura într-un pahar şi se adaugă sucul de lime şi sarea. Se amestecă bine înainte de a se bea.
Credit foto: www.stylecraze.com