Smoothie de sfeclă roşie, pentru hipertensiune arterială

1 67525 original jpg jpeg

Tot ce ai nevoie pentru a ţine sub control hipertensiunea arterială sunt câteva legume şi fructe, un blender şi cinci minute libere. Rezultatul va fi gustos şi extrem de bun pentru sănătatea ta.

De ce este bun smoothie-ul?

Acest suc va fi preparat fără lapte sau grăsimi animale,pentru ca organismul tău să se bucure în voie de nutrienţii din fructe şi din legume,aşa că,în loc,vei pune suc de portocale şi lapte de migdale. Se mai pot folosi şi alte combinaţii vegetale,cum ar fi laptelede cocos,dar vei risca să cumperi ceva bogat în E-uri,aşa că e mai bine să respecţi reţeta.

Rolul fructelor şi al legumelor

Reţeta propusă conţine ingrediente care reglează tensiunea arterială,cu toate că vorbim de alimente care se găsesc în orice supermarket sau chiar la piaţă.

O ceaşcă de suc de sfeclă roşie ajută la scaderea tensiunii arteriale crescute,cu până la 11 puncte în maxim 6 ore de la consumarea lui,potrivit unui studiu recent. Motivul pentru care îşi face efectul atât de repede:Sfecla conţine nitraţi dietetici,pe care corpul tău îi transformă în gaze care se duc la vasele de sânge şi care reglează fluxul sanguin. Acest smoothie simplu,recomandat de nutriţionistul Dana White,RD,conţine azotat,magneziu şi potasiu care ajută la menţinerea sănătăţii inimii tale.

În cazul în care îţi este greu să găseşti sfeclă proaspătă,ţine cont că este la fel de bună şi cea prefiartă pe care o cumperi gata ambalată din magazine sau poţi pune de pe acum la congelator câteva sferturi de legume,pentru a putea face acest smoothie şi iarna.

Ingrediente şi mod de pregătire

Timp de pregătire: 5 minute    Porţii: 2

½ de sfeclă tăiată felii şi fiartă 

½ ananas,felii,proaspăt,din conservă neîndulcit sau congelat 

1 cană lapte de migdale 

½ cană suc proaspăt de portocale

câteva frunze de ţelină 

Pune toate ingredientele în blender şi pasează până la omogenizare. Toarnă amestecul în două pahare.

Dacă simţi nevoia,poţi îndulci smoothie-ul cu miere sau cu 2-3 fructe uscate,tăiate mărunt,totul este să eviţi adaosul de zahăr.

Valori nutriţionale (per portie) 153 cal,2 g proteine,35 g carbohidraţi,3 g de fibre,28 g glucide,1,5 g grăsimi,0 g grăsimi saturate,110 mg de sodiu.



Recente

Placinta Bougatsa  Sursa foto shutterstock 1961595190 jpg
hot coffee cup with spoon plate jpg
young beautiful girl wearing orange t shirt looking unwell touching her cheek feeling toothache standing isolated orange background jpg
Terina din ficat de pui  Sursa foto shutterstock 700168540 jpg
17c92fd4 0e7a 633a cb4c b49782af2ff1 jpg
femeie care face shopping jpg
Sistemul de supraveghere pe intelesul tuturor Ghid pentru cei nefamiliarizati cu tehnologia jpg
clickpentrufemei ro (1) jpg
Kataifi  Sursa foto shutterstock 1702018876 jpg
Piept de pui umplut  Sursa foto shutterstock 508811962 jpg
sport in familie jpg
Gem de pepene galben  Sursa foto shutterstock 2336011795 jpg
Terina cu pui si fistic  Sursa foto shutterstock 623729516 jpg
hands writing notebook with casseroles ad food jpg
word no made sugar cup coffee pink background flat lay jpg
Desert grecesc Galaktoboureko  Sursa foto shutterstock 2170010785 jpg
pe plajă  foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg