Vitamina esenţială pentru sănătatea pielii şi părului

28 septembrie 2017   Psihologie

Vitamina C este o vitamină solubilă în apă, care nu poate fi depozitată de organism. Ea trebuie asimilată în fiecare zi din alimentele pe care le mâncăm. Doza zilnică de vitamina C poate fi luată din legume şi fructe, deoarece unele dintre ele o conţin într-o cantitate mare. 

Vitamina C este esenţială pentru sănătatea pielii şi a părului. Ea este cea care combate multe probleme dermatologice. Vitamina C poate fi luate din alimentele consumate, dar ea poate fi şi aplicată direct pe piele şi pe păr.

Vitamina C pentru păr

Vitamina C rezolvă trei probleme majore – albirea prematură, căderea părului şi întărirea firelor de la rădăcină. Prepară-ţi singură o mască, pe care o aplici pe păr.

Ai nevoie:

-    1 cartof fiert

-    ½ ceaşcă de coacăze

-    5 căpşuni

-    ½ ardei gras roşu (tăiat felii)

Mod de preparare:

Pune într-un vas toate ingredientele, apoi procesează-le cu blenderul. Aplică pasta obţinută pe păr înainte de a-l spăla. Lasă masca să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

Vitamina C pentru piele

Vitamina C este esenţială pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, combaterea coşurilor şi acneei. În plus, vitamina C stimulează producţia de elastină şi colagen, redându-i pielii fermitatea şi elasticitatea. Iată o reţete de mască de faţă.

Ai nevoie de:

-    1 kiwi

-    ½ cană papaia (cuburi)

-    1 lingură de miere

-    1 capsulă uleioasă de vitamina C

Mod de preparare şi aplicare:

Curăţă de coajă kiwiul, apoi taie-l felii. Pune într-un vas fructele şi procesează-le câteva minute cu blenderul. Adaugă mierea şi conţinutul din capsulă şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţa curată, las-o să acţioneze 15-20 de minute. După ce se usucă, clăteşte cu apă călduţă.

Vitamina C pentru unghii

Vitamina C tratează unghiile fragile şi  cuticulele crăpate. Stoarce sucul de la o lămâie, pune-l într-un vas şi ţine unghiile în el 10-15 minute, după care clăteşte mâinile cu apă călduţă. Vei observa că unghiile nu se vor mai îngălbeni. Repetă tratamentul natural de două ori pe zi.

Credit foto: www.sobeys.com

Mai multe