Semnele geniilor: 7 comportamente ciudate asociate cu un nivel ridicat de iQ
Unele dintre cele mai strălucite minți, cum ar fi Albert Einstein și Charles Darwin, au manifestat comportamente neobișnuite, precum izolarea și lucrul până târziu în noapte.
Deși lumea a considerat aceste obiceiuri ca fiind ciudate, numeroase studii le-au asociat cu un IQ ridicat.
Acest lucru se datorează faptului că obiceiurile tale zilnice au un impact major asupra inteligenței tale și pot chiar să îți schimbe modul de gândire.
Psihologii au identificat cel puțin șapte comportamente neobișnuite pe care le consideră semne ale unui geniu.
Vorbești singur
Dacă vorbești singur, nu înseamnă că ești nebun. De fapt, acest comportament poate indica o inteligență peste medie. Vorbitul cu tine aduce beneficii cognitive semnificative, cum ar fi o mai bună memorie, încredere, concentrare și multe altele. Într-un studiu din 2012, participanții care își vorbeau singuri în timpul unei sarcini au identificat obiectele mai rapid. Așa că, dacă te prinde cineva murmurând, nu te rușina — această obișnuință te ajută să procesezi informațiile și să rămâi ager.
Stai treaz până târziu
Deși se spune că „cine se scoală de dimineață departe ajunge”, cei care stau până târziu au fost asociați cu un IQ mai ridicat. Un studiu recent a arătat că persoanele care preferă să stea treze noaptea au obținut scoruri mai mari la testele cognitive. Dacă mintea ta funcționează cel mai bine atunci când ceilalți dorm, ai putea avea un IQ ridicat.
Visezi cu ochii deschiși
Dacă te pierzi frecvent în visele tale, nu este un semn de lipsă de atenție, ci de inteligență și creativitate. Persoanele care raportează mai multe momente de visare au obținut scoruri mai mari la testele de abilități intelectuale și creative. Visatul cu ochii deschiși este, de fapt, un exercițiu excelent pentru creierul tău.
Ești creativ și în mediu dezordonat
Dacă te simți confortabil într-un mediu dezordonat, s-ar putea să ai o minte creativă și inteligentă. Un experiment a arătat că persoanele care lucrau într-un spațiu dezordonat veneau cu idei mai inovatoare. Dezordinea poate inspira gândirea neconvențională, deci nu te grăbi să-ți faci ordine pe birou!
Pui multe întrebări
Dacă ești mereu curios și pui multe întrebări, acest lucru indică o minte dornică să înțeleagă lumea. Curiozitatea constantă este un semn al inteligenței, deoarece îți permite să acumulezi și să înțelegi mai multe informații.
Ești introvertit
Dacă preferi să petreci timp singur, pentru a te concentra sau pentru a reflecta, acest lucru ar putea sugera o inteligență ridicată. Introvertiții tind să proceseze informațiile mai profund și critic, ceea ce este asociat cu un IQ mai mare.
Devorezi cărți
Dacă ești un cititor avid, îți antrenezi constant mintea. Cititul îți întărește focusul mental, imaginația și abilitatea de a empatiza cu ceilalți. Persoanele care citesc mult își dezvoltă constant inteligența.
@shutterstock
Editor: Raluca Toma