Apocalipsa după Einstein. Cum a prezis savantul sfârșitul lumii

N-a fost numai unul dintre cei mai mari fizicieni din istorie, ci și un om de-o inteligență sclipitoare și un mare cunoscător al… sufletului uman. Tocmai de aceea a prezis și viitorul întregii omeniri!

Albert Einstein jpg

Albert Einstein i-a spus președintelui american Franklin D. Roosevelt să urgențeze munca la bomba atomică, lucru pe care l-a regretat ulterior, catalogând acest lucru ca „cea mai mare greșeală a mea”. După încheierea Celui de-al Doilea Război Mondial, în discursul lui din 1945, când a vorbit de pe scena Premiilor Nobel, a spus: „Războiul e câștigat, dar pacea nu”.

Einstein nu a luat parte la Proiectul Manhattan, condus de J. Robert Oppenheimer, care a construit bomba atomică, însă întreaga comunitate științifică a momentului era implicată trup și suflet în acest proiect fără precedent.

Marele om de știință a considerat că e de datoria lui să atenționeze întreaga omenire cu privire la folosirea armelor nucleare împotriva altor oameni. Mai exact, a atras atenția asupra bombei cu oxigen, cea mai puternică dintre toate bombele atomice posibile, care ar putea aduce Apocalipsa pe Pământ.

Bomba atomică aruncată deasupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, în 1945, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a rupt în atomi atunci când s-au combinat plutoniul și uraniul cu explozibilul obișnuit. Acest proces se numește fisiunea nucleară.

Însă bomba cu hidrogen este mult mai periculoasă, susținea Einstein. Ea conține dispozitive termonucleare care combină fisiunea nucleară cu fusiunea. Adică atomii se rup, apoi se recombină pentru a crește explozia.

Temerile marelui savant s-au adeverit atunci când o bombă cu hidrogen a explodat, în 1961. Denumită Bomba Țar și construită de Uniunea Sovietică, ea a avut o putere de explozie de 1.570 mai mare decât toate bombele cumulate aruncate peste Hiroshima și Nagasaki.

SUA a aruncat prima bombă cu hidrogen în 1952, după ce președintele american Harry Truman a recrutat câțiva savanți din Proiectul Manhattan și a început să construiască bomba în 1950.  

Având în vedere interesul omului pentru a dezvolta arme de distrugere în masă, nu putem să nu luăm în seamă avertismentul lui Albert Einstein privind folosirea necugetată a bombelor cu hidrogen, care ar aduce sfârșitul lumii pe acest Pământ.



Recente

Printesa Diana  jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii  Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el  jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles  Shutterstock jpg
Prince  foto   Shutterstock jpg
Francoise Hardy  Foto   Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah  jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin  jpg
kanye west  foto   Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell  jpg
nick cannon  Instagram jpg
Taylor Swift jpg
Tom Jones jpg
Dakotta Fanning, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg