Violeta Moisă: „În relația toxică, sexul este cea mai puternică dependență‟
Menținerea unei relații sănătoase nu este întotdeauna ușoară. Și ceea ce inițial poate începe cu mulți fluturi în stomac, se poate transforma într-o relație toxică.
Pericolul este să nu îți dai seama de acest adevăr. De ce? Pentru că cel mai greu este să ai o anumită perspectivă asupra relației pe care o trăiești.
Disputele în cuplu sunt normale, dar cum fac ele diferența în relațiile nesănătoase? Ceea ce devine foarte important este cum ajungi să îți dai seama că ești într-o relație toxică. Sunt multe necunoscute care îți pot sabota viața de cuplu.
Este important să descoperi: Ceea ce nu știi despre relațiile toxice, totul într-o nouă ediție a emisiunii #ClickPentruFemeiOnline
Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică?
În primul rând este important să te analizezi pe tine și să vezi cum te simți lângă partenerul tău. Dacă stările sunt de obicei: teamă, furie, gelozie, anxietate, tristețe , atunci nu ești exact lângă cine trebuie.
Te-ai întrebat de ce stai în relația în care găsești? Ce te face să îți accepți partenerul chiar dacă îți dai seama că ceva nu merge bine? Este oare iubirea cea care te face să stai acolo?
„Iubirea nu rezolvă totul într-o relație. Dar teama de singurătate favorizează acceptarea relației toxice. Dacă în preajma partenerului meu nu mă simt în siguranță, dacă nu am o stare de armonie sau de liniște, atunci clar acolo ceva nu este în regulă. Marea majoritate nu se gândește la ipul de parteneriat trăit. Pentru că o relație în care cineva oferă mult mai mult decât primește în schimb, sau o relație în care niciunul nu oferă, dar amândoi cer de la celălalt partener este una toxică”, spune Violeta Moisă, Life and Relationship coach cu o experiență de 8 ani în relațiile de cuplu, libertatea personală si feminitate.
autor: Antoaneta Banu