Comportamente toxice care te izolează
Chiar dacă îţi sunt prieteni, oamenii pot ajunge într-un anumit punct în care să-şi dorească să încheie o relaţie, din cauză că nu ai ştiut să îi ţii aproape. Pentru a preîntâmpina acest lucru, ţine cont de câteve tipare comportamentale care trebuie evitate.
Cu toţii am avut perioade mai bune şi mai proaste – cele din urmă determinându-ne, uneori, să ne descărcăm oful pe cei din jur sau să devenim morocănoşi. E un lucru care i se poate întâmpla oricum, important este să avem în vedere că ceilalţi nu sunt datori să ne suporte orice tip de comportament, mai ales dacă îi afectează. Aşadar, prudenţa, starea de prezenţă şi respectul sunt trei elemente cheie care ne ajută să avem relaţii armonioase.
Lasă invidia deoparte
Invidia este arta de a număra binecuvântările altcuiva, în loc să te concentrezi asupra celor din viaţa ta. Evită să te compari cu ceilalţi, deoarece călătoria fiecăruia dintre noi este unică. Singura persoană cu care ar trebui să fii în competiţie eşti chiar tu. Dorindu-ţi să devii în permanenţă cea mai bună versiune a ta, vei progresa.
Nu lua totul personal
Nu te gândi că lucrurile rele ţi se întâmplă doar ţie, toţi trecem prin asta. Perspectiva din care priveşti lucrurile face diferenţa. În loc să te concentrezi pe ceea ce nu merge, crezând că nimic bun nu se poate întâmpla, acordă atenţie lucrurilor din viaţa ta care funcţionează şi îţi aduc bucurie. Doar având o stare pozitivă, recunoscătoare poţi atrage şi mai multe lucruri bune.
Renunţă la gândirea negativă
Aceasta se va răsfrânge asupra celorlalţi, dar în special asupra ta. Pesimismul, practicat zi de zi, devine obicei, aşadar, de fiecare dată când te surprinzi gândind negativ, încearcă să schimbi imediat tiparul.
Evită critica
Dacă este constructivă, îmbrăcată într-o notă pozitivă, poate ajuta, altfel nu. A critica te îndepărtează de ceilalţi, deoarece se vor simţi judecaţi şi neînţeleşi. Dacă anumite lucruri te deranjează la cei care te înconjoară, şi acestea nu pot fi schimbate, e mai sănătos să renunţi la relaţiile respective dacă nu-i poţi ajuta.
Adio perfecţionismului exagerat
E perfect normal să vrei să te autodepăşeşti şi să devii pe zi ce trece din ce în ce mai bună. Dacă vei cădea însă în extrema cealaltă, în care nimic nu ţi se pare suficient de bun şi nu te mai mulţumeşte, poate e cazul să priveşti lucrurile dintr-o perspectivă mai detaşată. Perfecţiunea într-un procent de 100% nu există, iar imperfecţiunile au şi ele farmecul lor. În plus, oamenii nu vor simţi acea presiune din partea ta, cum că ar trebui să se comporte doar într-un anumit fel pentru a-ţi fi pe plac.