Superstiţii de care e bine să ţii cont de Dragobete
Toţi cei care aleg să iubească româneşte sărbătorind Dragobetele pe 24 februarie, e bine să cunoască superstiţiile despre care se spune că pot umbri frumuseţea acestei zile, dacă sunt ignorate.
Dragobetele, un cuceritor prin excelenţă în tinereţea sa, care fermeca domniţele pe care le-ntâlnea în cale, este considerat a fi zeul iubirii şi ocrotitorul îndrăgostiţilor. În jurul său s-au creat o serie de poveşti, dar şi tradiţii şi superstiţii, care se păstrează şi în prezent.
Întâlniri cu persoane de sex opus
De Dragobete, pentru a avea succes în dragoste, femeile trebuie să dea curs invitaţiilor în oraş iniţiate de persoanele de sex masculin. Se crede că obiceiul provine din perioada în care fetele de la sat credeau că dacă atingeau un băiat în această zi vor fi iubite pe tot parcursul anului.
Trebuie evitate certurile
Această regulă se aplică atât bărbaţilor, cât şi femeilor, când fiecare dintre ei trebuie să aplaneze conflictele şi să nu işte discuţii care pot degenera în conflicte, dacă nu-şi doresc să aibă un an plin de ghinion. Pentru că este o zi în care se celebrează iubirea, veselia este starea care trebuie să predomine.
Fără activităţi grele
Doar curăţenia este permisă, în rest, celelalte activităţile pot fi amânate în această zi, deoarece se consideră că vor alunga sporul casei.
Este interzis plânsul
Se crede că persoanele care plâng de Dragobete vor avea parte de necazuri şi ghinioane pe parcursul anului, din acest motiv este bine să te îngrijeşti mai mult ca oricând de starea ta emoţională din această zi.
Fetele nemăritate îşi pun busuioc sub pernă
Un obicei asemănător cu cel din noaptea de Bobotează, punerea busuiocului sfinţit sub pernă în ziua de Dragobete le ajută pe tinerele necăsătorite să îşi viseze ursitul. În această zi, mai există şi obiceiul potrivit căruia tinerii se logodesc cu persoana iubită.