Cele mai scumpe bijuterii purtate vreodată la Premiile Oscar

28 mai 2018   Curiozități

Covorul roşu de la galele anuale de decernare a premiilor Oscar a văzut, probabil, cele mai sclipitoare bijuterii din istorie. Purtate cu graţie de vedetele de la Hollywood, accesoriile orbitoare valorează, fiecare, o mică avere.

Una dintre cele mai scumpe bijuterii purtate vreodată la Premiile Oscar a fost un colier cu un diamant albastru de 15 carate, evaluat în anul 1998 la 20 de milioane de dolari. Diamantul strălucitor a fost creat ca să semene cu bijuteria din filmul Titanic, numită „Heart Of The Ocean“ (Inima Oceanului). A fost purtat în 1998 de Gloria Stuart, nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul ei din celebra peliculă.

La Oscarurile din 2009, Angelina Jolie s-a afişat pe covorul roşu purtând o pereche de cercei din smarald columbian sub forma unor picături uriaşe. Bijuteriile de designer, în valoare de 2,5 milioane de dolari, au 115 carate. Actriţa a ales să îi poarte la o rochie lungă, neagră, fără bretele.

Charlize Theron a purtat la Oscarurile din 2013 un set de brăţări cu diamante, a căror valoare a fost estimată la 5 milioane de dolari. Rochia ei albă, semnată de Christian Dior, a fost pusă în evidenţă de bijuteriile preţioase.

Nicole Kidman a strălucit la propriu la Gala de decernare a Premiilor Oscar din 2008 când a păşit pe covorul roşu. Şiragul impresionant de la gâtul ei era format din 7.500 de diamante şi a necesitat nu mai puţin de 6.200 de ore pentru a fi realizat.

La ediţia din 2018, actriţa Helen Mirren a purtat un set de bijuterii semnate Harry Winston, din safire şi diamante. Bijuteriile au fost evaluate la peste 3,8 milioane de dolari.

Mai multe