Și-a injectat sângele fiului adolescent, ca să aibă iar 18 ani. A reușit?

13 iulie 2023   Curiozități

Un milionar din California a început, acum două luni, un proiect ambițios – de-a se menține tânăr cu ajutorul sângelui fiului său de 17 ani. La ce rezultate a ajuns?

Bryan Johnson, de 45 de ani, și-a vândut afacerea, Braintree Venmo, celor de la PayPal, pentru 800 de milioane de dolari, acum 10 ani. Așa că mogulul tehnologic avea destui bani ca să demareze un proiect uluitor, primul de asemenea fel. Așadar i-a convins pe fiul său de 17 ani, Talmage, și pe tatăl lui de 70 de ani, Richard, să facă schimb de sânge împreună cu el, în încercarea disperată de-a ajunge iar tânăr.

Săptămâna trecută, Johnson a scris pe Twitter că el, fiul său și tatăl mai aveau un litru de sânge scos. Plasma lui Talmage a ajuns în venele lui Johnson, iar sângele lui Johnson a fost injectat lui Richard. Din păcate, nu s-a înregistrat niciun beneficiu în injectarea sângelui unui adolescent în venele sale.

„Injectarea unei plasme tinere poate fi benefică unei populații mai în vârstă, dar, în cazul meu, nu s-a înregistrat niciun plus”, a recunoscut domnul Johnson. El spune că rezultatele oficiale ale experimentului denumit Project Blueprint (n.r. Proiectul Amprentă) urmează să apară și le așteaptă cu nerăbdare, dar știe, în mare, ce vor arăta.

Johnson a cheltuit 2 milioane de dolari pe an pentru a deveni biologic un om de 18 ani. Rutina lui constă în a lua câte 80 de vitamine și minerale pe zi, a mânca câte 30kg de piureuri de legume pe lună și-a face sport câte o oră zilnic, făcând 25 de exerciții diferite pe zi. În tot acest proces, a ales o dietă strictă de 1.977 de calorii pe zi și și-a făcut peste 33.000 de imagini cu intestinele sale. O adevărată obsesie, nu-i așa?

O echipă formată din 30 de doctori i-au analizat constant sângele, inima, ficatul, rinichii, creierul, vasele de sânge și sănătatea sexuală. Iar Bryan pretinde că are acum o inimă de 37 de ani, pielea unui om de 28 de ani și aspectul fizic al unui puști de 18 ani.

„Nu plănuiesc să mor!”, a dezvăluit în DailyMail.com când a demarat experimentul. Goana lui după tinerețe a pornit după divorțul de mama celor trei copii ai lui. Atunci și-a dat seama că era supraponderal, atât de deprimat încât ajunsese să aibă gânduri suicidale și suferea din cauza unor schimbări bruște de dispoziție.

Lui Johnson i-a venit ideea de-a „întineri” după ce aflase că, în cazul șoriceilor de laborator, a funcționat experimentul – atunci când li s-a injectat sânge de la un exemplar mai tânăr… întinereau. Totuși, asemenea experiment nu mai fusese niciodată făcut pe oameni.

În 2019, autoritățile medicale americane au emis o avertizare publică în care au susținut că injecțiile cu sângele unei persoane tinere „nu are niciun beneficiu clinic” împotriva îmbătrânirii și a bolilor care vin adesea odată cu înaintarea în vârstă – precum demența, Parkinson, scleroza multiplă și afecțiunile cardiace. Din păcate, au avut dreptate!

foto - Instagram

Mai multe