Povestea lui Wim Hof, „Omul gheţii”. Şi-a crescut singur cei patru copii după ce soţia lui s-a sinucis

1 hof0 jpg jpeg

Wim Hof este poreclit „Omul gheţii” pentru capacitatea lui de a îndura temperaturi foarte joase şi a-şi controla sistemul nervos. Faimosul danez deţine nu mai puţin de 21 de recorduri mondiale, printre care acela de a sta în gheaţă timp de o oră şi 52 de minute.

A ajuns în vârful muntelui Kilimanjaro în pantaloni scurţi, în numai două zile şi a învăţat un grup de 27 de persoane să facă acelaşi lucru. A urcat Everestul tot numai în pantaloni scurţi şi a încheiat jumătate de maraton în Finlanda, la temperaturi de -20 de grade, în aceeaşi ţinută sumară. Apoi a mers la extrema cealalată şi a alergat un maraton întreg în desertul Namib, fără să bea apă.

Cei mai mulţi oameni ar intra în şoc, ar face hipotermie, ar suferi dureri prea mari pentru a mai putea fi suportate, în astfel de condiţii extreme. Corpul uman începe să oprească circulaţia extremităţilor, adică a degetelor de la mâini şi de la picioare, pentru a redirecţiona tot sângele spre organele vitale, atunci când este expus la temperaturi joase. Totuşi, nu şi în cazul lui. Temperatura corporală a lui Hof nu scade nici măcar atunci când stă într-un butoi plin cu cuburi de gheaţă.

Ceva uimitor s-a întâmplat în 2008, când nişte oameni de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota l-au scufundat pe Wim în apă extrem de rece pentru a-i monitoriza temperatura şi ritmul inimii. „În cazul de faţă, reacţia naturală a corpului de-a intra în şoc, în astfel de condiţii, n-a existat”, a declarat unul dintre cercetători pentru ABC News. Cum de reuşeşte Wim Hof asemenea performanţe şi, mai ales, ce l-a deteminat să ajungă un adevărat pionier, un fenomen în întreaga lume?

Moartea soţiei lui Wim l-a băgat într-o depresie cruntă pe văduv. Totuşi, Hof avea patru copii şi îşi dădea seama că trebuia să rămână în viaţă şi în deplinătatea facultăţilor sale mintale pentru ei. Experimentele pe care a început să le facă atunci au amelionat simptomele depresiei şi l-au ajutat să accepte tragedia din viaţa lui.

Ca într-o adevărată poveste cu supereroi, Omul Gheţii s-a născut din cauza sau datorită unei tragedii. Soţia lui şi-a luat singură viaţa în 1995, lăsându-l pe Wim îndurerat peste măsură şi cu patru copii de crescut. „Tristeţea este un mare declanşator”, le-a declarat el celor de la VICE. „Mi-am găsit liniştea în excerciţiile de respiraţie şi înotând afară în frig”, a completat el.

„A trebuit să-mi ajut copiii, să fiu acolo pentru ei”, a ţinut să adauge acesta într-un documentar. „Simţi cum ai o mare gaură neagră în tine, cum inima ţi-e distrusă şi nici măcar nu ştii de ce, dar trenul vieţii de zi cu zi merge mai departe... copiii mei m-au determinat să merg mai departe, să supravieţuiesc celor care mi s-au întâmplat, iar natura a fost cea care mi-a vindecat rănile. Recele mi-a oferit o înţelegere directă a respiraţiei profunde şi m-a învăţat cum pot să-mi vindec inima sfâşiată.”

Uimitor este faptul că Hof e de părere că oricine poate face ceea ce face el. El pretinde că a descoperit un potenţial incredibil ce zace în fiecare trup uman. Dovada acestui fapt sunt chiar cei pe care i-a învăţat tehnica lui. Metoda aplicată de Wim este o combinaţie de meditaţie şi exerciţii de respiraţie, care, odată stăpânite, te pot face să simţi că ai superputeri.

Foto - Instagram Wim HofRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg