Top 5 comori arheologice misterioase

7 iunie 2018   Curiozități

În ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am învăţat despre istoria antică, mai sunt multe descoperiri arheologice inexplicabile. Cele mai multe descoperiri ne dau o fereastră despre trecut. Cu toate acestea, există unele descoperiri care sfidează cunoştinţele populare despre civilizaţiile antice şi capacităţile lor.

Iată care sunt cele cinci comori arheologice misterioase din lume:

Stonehenge

Situat pe o câmpie plană la nord de Salisbury, Anglia, Stonehenge este o formaţiune circulară de pietre masive (cea mai mare are 30 de metri înălţime şi cântăreşte 25 de tone). Oamenii de ştiinţă cred că a fost un monument ce marchează un sit de morminte masiv construit acum 4-5.00 de ani în urmă. Niciun cercetător nu a reuşit să îşi dea seama cum şi de ce a fost construit monumentul sau dacă a fost construit de oameni; arheologii au descoperit că cel puţin două dintre pietre au o existenţă cu mult înainte ca Pământul să fie populat, potrivit Forbes.  

Super-Henge

În 2016, la doar două mile de Stonehenge, oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce credeau că este un alt monument misterios de piatră şi îi dă numele "Super-henge". Dar un an mai târziu, arheologii au descoperit că nu erau deloc pietre, ci mai degrabă sute de stâlpi de lemn în gropi masive, care odinioară au fost aranjate într-o manieră circulară înainte de 2450 î.H. Chiar mai misterios este că s-au descoperit dovezi că stâlpii au fost îndepărtaţi după ce au fost plasaţi.

America Stonehenge

Iniţial cunoscut sub numele de ”Dealul misterios”, acest sit arheologic din Salem, New Hampshire este format atât din roci, cât şi din structuri de piatră. Deşi îşi are numele precum situl arheologic englez, este mult mai mic şi mult, mult mai tânăr. America Stonehenge s fost descoperit pentru prima dată în 1937 de William Goodwin, care a cumpărat terenul pe care se află. Unii l-au acuzat pe Goodwin că a creat situl, dar arheologii susţin că cel puţin o parte din conţinutul său de carbon are o vechime de 2.000 de ani. Dar asta e aproape tot ce se ştie despre America Stonehenge.

Mormântul şarpelui (The Serpent Mound)

Unii cercetători cred că mormântul şarpelui, Ohio, S.U.A., a fost construit de un trib local nativ în jurul anului 300 Î. Hr., dar încă nu ştiu cu exactitate cine ar fi putut ridica această efigie masivă. Recent, doctorul Brad Lepper a scris într-o lucrare publicată la începutul acestui an în revista Cambridge Archaeological Journal că imagistica este în concordanţă cu cea a americanilor nativi de acum aproximativ 1000 de ani.

Bilele de piatră din Costa Rica

În regiunea Delta (diquis) din Costa Rica, au fost descoperite la sfârşitul secolului al XIX –lea 300 de bile , cea mai mare având 8 metri în diametru şi cântăreşte 16 tone. Deşi se pare că bilele au fost făcute prin ciocniri de pietre, până acum, nimeni nu şi-a dat seama cine le-a făcut sau de ce. Sunt persoane care chiar cred că au fost plasate de extratereştri , iar alţii cred că ar putea fi relicve din oraşul ”pierdut” al Atlantidei.

;

.

Mai multe