Un bărbat şi-a lăsat părul să crească 2 ani. Motivul te va emoţiona!

16 august 2022   Curiozități

Un american în vârstă de 27 de ani s-a decis să-şi lase părul să crească din 2020. Ce a făcut cu el după doi ani şi de ce?

Matt este un tânăr obişnuit din Arizona, SUA, care în urmă cu doi ani s-a gândit să renunţe să-şi mai tundă părul. După ce pletele lui au depăşit 30 de centimetri, a contactat o companie căreia i-a plătit 2.000 de dolari pentru a confecţiona din părul lui ceva cu totul special.

Tratamentele dure i-au afectat părul mamei lui

În urmă cu patru ani, mama lui Matt, Melanie Shaha, și-a pierdut definitiv părul după tratamentele cu radiații pe care le-a suportat pentru a scăpa de o tumoare benignă recurentă. Mamă a șase copii, ea a fost diagnosticată pentru prima dată cu o tumoare benignă de mărimea prunei pe glanda pituitară în 2003. Tumoarea a fost îndepărtată chirurgical atunci și în 2006, când a revenit. După 11 ani, o nouă recidivă a trebuit tratată cu radiații, ceea ce i-a provocat căderea definitivă a părului.

„Când porți pălărie peste tot, este dureros. Nu mă deranjează să fiu bolnavă, dar mă deranjează foarte mult că arăt ca o bolnavă”, a spus ea.

Fiul ei în vârstă de 27 de ani, Matt, a plătit 2.000 de dolari pentru ca o companie să confecţioneze din părul lui o perucă blondă pentru mamă.

Un dar neaşteptat

În 2020, Matt tocmai absolvise Universitatea Brigham Young, care are reguli stricte cu privire la lungimea părului la bărbați și îi plăcea să-l lase să crească.

După doi ani și jumătate, și-a tuns părul cu ajutorul prietenilor și l-a trimis la o companie din California, specializată în realizarea de peruci personalizate pentru oricine se confruntă cu căderea părului. Peruca a fost livrată recent mamei lui, Melanie.

„Ea mi-a dat părul”, a fost explicaţia simplă oferită de Matt la întrebările presei legate de darul dat mamei sale.

„Mi-am pierdut sprâncenele, genele, părul, așa că a fost un cadou extraordinar să pot avea un aspect normal, să merg în diverse locuri și să nu ies în evidență pentru cum arăt. Este cu adevărat grozav”, a spus Melanie.

Mai multe