Nou-născut, „hrănit” doar cu… lumina soarelui! Părinții l-au lăsat să moară de foame!

17 aprilie 2024   Evenimente

Un blogger de lifestyle a recunoscut că și-a înfometat copilul nou-născut, în încercarea de-a dovedi că se poate trăi doar cu… lumina soarelui!

Băiețelul Kosmos, de nici o lună, a murit de pneumonie și depreciere a întregului organism, după ce tatăl lui, Maxim Lyutyi, de 44 de ani, și mama sa, Oxana Mironova, de 34 de ani, nu l-au hrănit pe copil cum trebuia. Tatăl rus riscă o pedeapsă de opt ani în închisoare și o amendă usturătoare pentru „vătămare corporală gravă și intenționată”. Acesta și-a recunoscut vina la tribunalul din Sochi.   

Însă unde era mama copilului în tot acest timp?

Maxim a încercat, în primă instanță, să dea vina pe mama băiețelului pentru moartea lui Kosmos, care mai avea de ispășit o pedeapsă de muncă în folosul comunității, de doi ani. În sala de judecată, s-a dovedit că micuțul era hrănit cu „prana”, adică o dietă extrem de controversată, conform căreia oamenii țin post negru, adică nu mănâncă nimic și nu beau apă pentru o perioadă îndelungată de timp, pentru simplul motiv că sunt adepții „hrănirii” cu… lumina soarelui.

Maxim a fost acuzat că a împiedicat-o pe Mironova să-și alăpteze copilul, acesta fiind considerat un „fanatic radical al mâncării crude”. „A vrut să experimenteze pe copil și să-l «hrănească» doar cu lumina soarelui, după care să promoveze și altora acest stil de viață”, a dezvăluit o sursă pentru Daily Mail.

Mama Oxanei, Galina, l-a acuzat pe Lyutyi că are o sectă: „M-am opus ca fiica mea să intre într-o astfel de sectă. I-am spus că Maxim e nebun, dar ea nu m-a ascultat. Oxana trăia acolo ca un porcușor de Guineea. Devenea tot mai distantă față de mine, era sclava lui”, a conchis aceasta.

„El i-a interzis ei să hrănească bebelușul. Maxim voia să-și crească băiețelul doar cu… soare”, a completat și verișoara Oxanei, Olesya Nikolayeva. „Oxana încerca pe furiș să hrănească copilul, dar se temea foarte mult de Maxim. Cum e posibil să hrănești un bebeluș cu lumina soarelui?!”, a adăugat sursa.

Lyutyi născut acasă deoarece Maxim n-a lăsat-o pe femeie să meargă la maternitate. Într-un final, părinții au dus copilul la doctor, când starea lui devenise critică, însă, din păcate, nimic nu s-a mai putut face pentru micuț.

O poveste extrem de tristă, de pe urma căreia un copil nevinovat a plătit cu viața pentru simplul motiv că tatăl lui a vrut să demonstreze o idee radicală, o aberație, de fapt.

foto - Shutterstock

Mai multe