S-a inventat contraceptivul masculin? Pilula luată de bărbați previne sarcina!

15 februarie 2023   Evenimente

Uitați de prezervativ sau de vasectomie! Acum există altă metodă contraceptivă pentru bărbați, care este eficientă 100%!

În sfârșit, vorbim despre o pastilă pe care s-o ia bărbații și nu femeile atunci când se încearcă evitarea unei sarcini după sex! Pilula este luată cu 30 de minute înainte de contactul intim dintre cei doi parteneri și pare să fie eficientă 100%. Timp de două ore, nu există șansa obținerii unei sarcini!

Cum funcționează? Împiedică spermatozoizii să înoate spre ovul sau să se maturizeze până la faza în care să poată fertiliza ovulul și crea un copil. Produsul a fost testat doar pe șoricei, până în momentul de față, dar există dovezi clare care sugerează că va funcționa la fel de eficient și pe oameni.

În momentul de față, nu există alte metode contraceptive pentru bărbați în afara prezervativului și-a vasectomiei. Însă, situația se va schimba cât mai repede în viitorul apropiat!

Pilula vizează o enzimă care-i permite spermei abilitatea de-a înota prin tractul reproductiv feminin și-a fecunda apoi ovulul. Enzima respectivă lipsește, în mod normal, la un număr mic de bărbați, care sunt infertili. Acest lucru ne indică ceva evident – dacă bărbații sănătoși primesc un medicament care să le blocheze enzima cu pricina, asta îi face pe aceștia infertili temporar.

Cercetătorii americani, care au inventat produsul-minune, speră să facă posibil ca bărbații să folosescă, cât mai curând, pastila care să dureze 16 ore, după care, a doua zi, să-i dispară efectul.

În laborator, s-a constatat că medicamentul era eliminat din organismul șoriceilor în doar 30 de minute. Vestea bună e că nu i-a împiedicat să se comporte ca în mod normal în timpul ritualului lor de împerechere. Cu alte cuvinte, masculul șoricel s-a împerecheat cu femela, dar n-a rezultat nicio sarcină în urma actului. Sperma colectată de la femelă era nefuncțională.

Studiul care s-a făcut de către cercetătorii americani susține că pilula și-a păstrat efectul maxim – de contracepție 100% - timp de două ore, iar, după încă o oră, scăzuse la 91%. După 24 de ore, deja enzima respectivă își făcea treaba ca în mod obișnuit.

După ce le-a fost administrată pilula timp de șase săptămâni, nu s-au înregistrat efecte secundare la șoareci. Cercetătorii au constatat că nu contează modul în care e administrat medicamentul, oral sau injectabil, el are același efect.

Doctorița Melanie Balbach a declarat următoarele: „Inhibitorul nostru funcționează de la 30 de minute la o oră. Orice alternativă de contraceptiv masculin, hormonală sau nu, durează săptămâni întregi până reușește să scadă numărul de spermatozoizi sau să-i facă să nu poată fecunda ovulul”.

Așadar cercetătorii americani le dau bărbaților care se feresc de paternitate șansa de-a se bucura de momentele intime cu partenera lor fără să le ofere și emoții. Vești bune, nu?

Foto - Shutterstock

Mai multe