Rețete inedite de cafea. Cafeaua Bicerin, un adevărat răsfăț! Cum se prepară?
Îți este poftă de o cafea, dar te-ai săturat de rețetele clasice? A sosit momentul să descoperi cum se bea cafeaua în anumite colțuri ale lume și, de ce nu, să încerci și tu una dintre rețetele următoare!
Extrem de populară, cafeaua nu este numai o simplă băutură sănătoasă ce îți oferă energie, ci mai mult decât atât. Pentru unii reprezintă o tradiție, pentru alții un moment de răsfăț și, de aceea, poate fi aproape imposibil să găsești un loc în această lume unde nu se consumă cafea!
Ne-am inspirat de la alte popoare și am adunat câteva rețete de cafea ce merită să fie încercate!
Cafea Bombon, o combinație între espresso și lapte condensat
Spaniolii sunt cunoscuți pentru creațiile unice, mai ales pentru cafeaua bombon sau „café Bombon”, o combinație delicioasă de cafea și lapte condensat. Vestea bună este că nu este deloc dificil de făcut! Prima oară prepari un espresso, apoi îl amesteci cu lapte condensat îndulcit, în părți egale. Rezultatul va fi o băutură dulce și cremoasă!
Pont: Poți să folosești și alt tip de cafea, însă trebuie să fie suficient de puternică și concentrată pentru a se asocia cu laptele condensat.
Citește și: Rețeta de cafea a lui Beethoven. Cât de bună este?
Cafea Bicerin, pe scurt: cafea, ciocolată și frișcă
Italia ar putea fi sinonimă cu espresso și cappuccino, însă această țară se mândrește și cu alte rețete de cafea, la fel de interesante. Una dintre ele este cafeaua Bicerin, o băutură ce își are originile în Torino.
Bicerin se prepară din: espresso sau cafea neagră tare, ciocolată caldă (un mix între ciocolată neagră și lapte cald pregătit într-o tigaie) și frișcă bătută. Băutura se servește, în mod tradițional, într-un pahar înalt cu picior.
Trucul este să nu amesteci ingredientele, ci să le pui în pahar în ordinea menționată.
Café del tiempo sau cafeaua cu gheață
Originară din Valencia, café del tiempo se prepară extrem de simplu. Ai nevoie doar de o cafea neagră tare sau de o cafea cu lapte, de un pahar cu gheață și opțional de o felie de lămâie. Cafeaua se toarnă peste paharul cu gheață, împreună cu felia de lămâie.
Eiskaffe cu înghețată și frișcă
Poate că afară nu sunt cele mai prietenoase temperaturi, dar dacă îți este dor de vară, îți propunem să încerci Eiskaffe, o băutură originară din Germania. Această cafea unică reprezintă o combinație între espresso scurt, o lingură cu înghețată de vanilie și frișcă. Similar cu Bicerin, se servește într-un pahar cu picior.
Pentru un plus de aromă, folosește topping de caramel, ciocolată sau căpșuni!
Sursă foto: Shutterstock, Pinterest