Reguli să faci o cafea mai bună la tine acasă

Starea ta de spirit se poate schimba în bine după o ceașcă de cafea bună. O poţi obţine cu uşurinţă şi acasă. Mai mult, vei economisi bani şi timp. Totul e să respecţi câteva reguli simple.

image

O cafea bună se poate obţine acasă în trei moduri: la ibric, la cafetieră sau cu ajutorul aşa-numitei prese fraceze. Cântărirea cafelei măcinate dă rezultate mai bune decât folosirea ceștilor sau a linguriţelor de măsurat. Un cântar digital de bucătărie este util. Ca regulă generală, se recomandă aproximativ 15 grame (1 lingură) de cafea măcinată la o ceaşcă de cafea.

Mai întâi, aduci apa rece la punctul de fierbere într-un ibric. Macini boabele de cafea până la o consistență similară cu pesmetul. Pui o lingură în presă. La aproximativ un minut după îndepărtarea apei de pe foc, o adaugi în presă, amesteci şi le laşi patru minute. După aceea, apeşi presa, separând zațul de cafea. Dacă nu intenționezi să bei cafeaua imediat, nu o lăsa în presa franceză, pentru că va deveni amăruie.

Treci pe cafea boabe

Cafeaua cea mai bună este cea folosită în primele zile după prăjire. În lipsa unei râşniţe, cumpără cafea proaspăt măcinată.

Depozitează întotdeauna boabele de cafea şi cafeaua măcinată într-un recipient închis ermetic. Borcanele din sticlă sau recipientele din ceramică cu garnituri de cauciuc sunt alegeri foarte bune. Nu este nevoie s-o păstrezi la frigider. Cafeaua prăjită este poroasă, deci absoarbe ușor umiditatea și mirosurile alimentelor din jur.

Vezi și: Cu lapte, neagră sau instant? Felul de cafea preferat spune multe despre personalitatea ta

Ia o cantitate de cafea proaspătă cât să ajungă aproximativ o săptămână și păstreaz-o la temperatura camerei.

Nu te zgârci cu cafeaua

Măsura standard pentru prepararea cafelei este de una-două linguri rase la o ceașcă. Trucuri ca folosirea unei cantităţii mai mici de cafea și apă mai fierbinte pentru a obţine mai multe cești şi a face economie afectează gustul. Aşa poţi obţine doar cafele amare.

Atenție la temperatura apei!

Apa prea fierbinte va extrage compuși amari din cafea. Temperatura adecvată a apei pentru preparare este de circa 90ºC. O obţii dacă laşi apa pe foc aproximativ 45 de secunde pentru a fierbe.

Citește și: Vrei să treci la cafea decofeinizată? Uite la ce riscuri te expui!

După ce ai preparat cafeaua, reîncălzirea sau fierberea din nou vor transforma chiar și cea mai bună cafea în una foarte neplăcută la gust.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg