Secretul pentru o cafea delicioasă - untul. Cum se consumă și ce beneficii aduce

Dacă ești consumator de cafea și îți place să adaugi arome noi în băutura ta preferată, poți încerca și cafeaua cu unt, o combinație pe care o preferă și cei care urmează dieta ketogenică. Iată care îi sunt beneficiile! 

image

Consumată cu moderație, cafeaua reduce stresul, îmbunătățește memoria, crește sistemul imunitar și îmbunătățește aspectul pielii. Cafeaua este o băutură recomandată și în dietele de slăbit, în special în dieta ketogenică. Ideea de a pune unt în cafea este un obicei preluat din Tibet, care a fost promovat de către autorul Dave Asprey. El a susțint că în timp ce a ținut dietă, a înlocuit o masă cu această băutură și a slăbit mai repede. 

Citește și: STUDIU S-a descoperit un efect major dat de consumul de cafea asupra rinichilor! 

Ce beneficii aduce această băutură aromată? 

Potrivit „Medical News Today‟, persoanele care au consumat în mod regulat cafea cu unt au spus că s-au simțit mai energice, au fost tentate să mănânce mai puține alimente pe parcursul zilei și au simțit că această băutură le îmbunătățește capacitatea de a se concentra. 

Conform „The List‟, cafeaua cu unt este bună pentru persoanele care urmează un regim cu un conținut scăzut de carbohidrați, cât timp o beau cu moderație

  • INFO: În rețeta originală, în cafeaua cu unt se adaugă: 1 linguriță de ulei MCT (un ulei similar cu uleiul de cocos) și 1 linguriță cu unt, însă o poți prepara din orice tip de boabe de cafea, ulei de cocos și unt de calitate. 

Vezi și: Cafeaua instant este bună sau nocivă pentru sănătate? E timpul să afli adevărul! 

Cafeaua cu unt nu este pentru oricine! 

Ideea consumului de cafea cu unt este tentantă, mai ales că aduce beneficii pentru sănătate și este delicioasă, însă nu oricine are voie să consume această combinație. Potrivit „American Heart Association‟, rețeta originală conține mai multe grăsimi saturate decât aportul zilnic recomandat. Așa că dacă știi că ai colesterolul mărit sau probleme de greutate este bine să eviți această băutură. 

De asemenea, consumul unei cantități mari de grăsimi saturate îți poate afecta sănătatea pe termen lung, așa că se recomandă doar consumul ocazional sau la sfatul medicului tău. 

Sursă foto: Shutterstock