A mâncat doar salată, sparanghel și mere! Joaquin Phoenix: „Era să înnebunesc din cauza dietei Jocker!”

5 septembrie 2024   Viață de vedetă

Când a interpretat pentru prima dată rolul Arthur Fleck, în „The Jocker”, Joaquin Phoenix a trebuit să slăbească 22kg, iar acum a făcut același lucru. Ce efect a avut dieta drastică asupra lui?

Ce nu face omul de amorul artei?! Actorul de la Hollywood, care acum cinci ani a intrat în pielea personajului Arthur Fleck, a trebuit să trăiască, o perioadă, doar cu salată, sparanghel și mere, pentru a respecta scenariul filmului. Iar acum, când a jucat același rol, a trebuit să slăbească tot în jur de 22kg.  

„N-o să vă spun tot felul de detalii despre dieta pe care am avut-o”, a precizat Joaquin Phoenix la Festivalul de Film de la Veneția, zilele trecute. „Nu cred că vrea nimeni să știe despre ea…”, a explicat acesta.

„Dar, de data asta, a fost mai complicat, pentru că am avut mult dans de repetat. A fost mai dificil ca data trecută. Am acum 49 de ani, n-ar trebui să mai trec vreodată prin așa ceva. E probabil ultima dată pentru mine când fac astfel de sacrificii pentru un rol…”, a adăugat vedeta de la Hollywood.

„Am repetat scena cu valsul timp de două luni”, a ținut să adauge și Lady Gaga, partenera din film a lui Joaquin Phoenix. „Când Joaquin era prea înfometat, îi dădeam să mănânce niște afine”, a ținut cântăreața să precizeze.

După lansarea primul film „The Jocker”, actorul a fost nevoit să nege zvonurile că a mâncat doar câte un măr pe zi, pentru a slăbi cât era necesar pentru rol. „N-a fost doar un măr pe zi. Am mâncat și salată sau fasole verde la abur”, a dezvăluit el în Access Hollywood.

Actorul a ținut să declare că dieta lui dratică din timpul filmărilor l-a ajutat în mai multe feluri, nu numai ca să obțină silueta dorită de producători și regizor. L-a pregătit mental pentru rolul dificil pe care-l avea de făcut.

„Primul lucru de care m-am apucat când am început pregătirile pentru rol a fost să-mi impun o anumită dietă. Și, pe parcursul ei, mi-am dat seama că mă afecta din punct de vedere psihologic. Începi să-ți pierzi mințile când slăbești atât de mult într-o perioadă de timp atât de scurtă”.

Filmul „Joker: Folie a Deux” va avea premiera pe 4 octombrie în Statele Unite și se așteaptă să fie un succes la fel de mare ca primul film cu aceleași personaj principal. Adevărul e că, la ce sacrificii a făcut protagonistul peliculei, nici nu ne miră că a atras atât de mult atenția acest film controversat!

foto - Shutterstock, The Jocker Imdb

Mai multe