Actriță îmbrăcată în hainele morților. I s-au furat economiile de-o viață!

24 noiembrie 2022   Viață de vedetă

65.000 de lire sterline avea Meg Wynn Owen sau Margaret Wright, pe numele ei din buletin, în momentul în care prietenul ei a jefuit-o și-a lăsat-o fără niciun ban. Femeia de 82 de ani a trebuit să îmbrace hainele celor decedați în azilul de bătrâni în care era și ea internată, nemaiavând niciun ban în buzunar și nicio posibilitate de a-și cumpăra ceva.

Mai mult, angajații azilului respectiv erau cei care-i tăiau părul bietei femei din când în când, din același motiv trist. Meg și-a dat ultima suflare anul acesta, în iulie, după ce a suferit de demență și starea sănătății și a bunăstării ei era tot mai precară.  

Iar Brian Malam, de 60 de ani, a primit doi ani și jumătate după gratii după ce a profitat de diagnosticul amicei sale și a furat toate economiile femeii afectate de demență.

Cei doi au fost prieteni buni în timp ce lucrau împreună la niște producții BBC, după care Malam, care era creator de costume, a fost desemnat tutorele averii actriței. Se pare că vedeta unor filme precum „Pride & Prejudice” și „Upstairs, Downstairs” a avut încredere în Malam să-i dea banii ei pentru a-i transfera azilului în care era internată.

Însă Malam avea alte cheltuieli de făcut. A dat nu mai puțin de 53.000 de lire sterline pe echipament electronic și a mai cheltuit 11.000 de lire sterline pe diverse alte lucruri direct din contul lui Meg. Adevărul a ieșit la iveală în momentul în care banca unde erau depuși banii a constatat activitate neobișnuită în depozitul actriței.

Procurorul Abigail Jackson, care a preluat cazul vedetei din „Mândrie și prejudecată” și „Love Actually”, susține că doamna Wright a fost foarte supărată să constate că banii i-au dispărut din cont și că poliția a fost înștiințată cu privire la acest lucru în septembrie 2020.

În contul actriței mai rămăseseră doar 1.750 de lire sterline, iar, în alt cont, nu mai erau decât 229 lire sterline. Din păcate, nu se mai poate face nimic pentru actriță, aceasta murind în cursul verii acesteia. Malam a cheltuit banii femeii pe compania lui de costume, dar și pe alcool, după cum s-a dovedit ulterior.

Acesta a furat constant bani din contul actriței, între anii 2015 și 2019, timp în care Wright suferea de demență și starea ei era tot mai deteriorată. Ca tutore al averii actriței, Malam avea dreptul să gestioneze contul regretatei vedete, însă nu era deloc îndreptățit să cheltuiască banii ei pe nevoile lui.

Judecătorul Paul Hobson a ținut să-i spună hoțului următoarele: „Victima ta a fost nevoită să se îmbrace cu hainele care aparțineau celor decedați în azil, din cauza lipsei de fonduri. De asemenea, doamna Wright era tunsă de angajații azilului pentru că nu-și permitea să plătească o coafeză. Tu ai redus-o la asemenea nivel!”

Malam, din Grangetown, Cardiff, și-a recunoscut vina de-a fi comis fraudă și, drept urmare, a primit pedeapsa de-a sta după gratii timp de doi ani și opt luni. O nouă înfățișare a procesului va avea loc în martie 2013. Orice se va decide, nimic n-o va mai putea ajuta pe biata actriță jefuită!

Foto - The Duellists (1977), Love Actually

Mai multe