Biletul sfâșietor scris de Robin Williams înainte de-a muri

29 martie 2024   Viață de vedetă

În vara anului 2014, comicul Robin Williams a murit la 63 de ani. În urma sa, a rămas un bilet ascuns într-o carte… Ce scrisese în el?

Ziua în care l-am pierdut pe extraodinar de talentatul Robin Williams a fost extrem de tristă pentru întreaga omenire. Actorul se lupta cu o demență nediagnosticată, despre care el n-a aflat niciodată… Totuși, în mijlocul acelei lupte continue, se ițea adevărata față a generosului star de la Hollywood.

În vara anului 2012, adică cu exact doi ani înainte de-a pieri, Williams a lăsat un bilețel în cartea sa, „Twelve Steps”. Mesajul scris de marele actor era scurt, dar atât de cuprizător și de emoționant.

„Vreau să-i ajut pe oameni să nu se mai teamă atât…”, a scris vedeta în bilețelului băgat într-o carte din biblioteca sa.

Văduva actorului, Susan Schneider, a vorbit și ea despre impactul pe care îl are acest mesaj. „Vorbeam cu Robin despre moștenirea pe care voiam noi s-o lăsăm în urma noastră. Fără să clipească, a spus că el își dorea să-i ajute pe oameni să nu se mai teamă atât de mult. I-am spus atunci că era minunat ce-și propusese, însă i-am adăugat că el făcea deja acest lucru. Era superputerea lui!”

În ceea ce privește modul în care a plecat dintre noi, actorul nu a lăsat niciun bilet de „Adio!” înainte de a-și lua singur viața. La acea vreme, Robin dormea singur și corpul lui neînsuflețit a fost găsit de asistentul lui, care a chemat imediat poliția.

În acel moment, depresia a fost trecută drept cauza sinuciderii lui. Însă văduva lui a ținut să precizeze că mult mai mult de-atât i-a grăbit lui sfârșitul. „Nu depresia l-a omorât. Depresia nu era decât unul dintre cele 50 de simptome pe care le avea. Și era doar unul mic”, a explicat fosta lui soție.

Robin Williams avea atacuri de panică și de anxietate, însă medicii n-au putut trasa problema exactă cu care se confrunta vedeta. „Mi-am petrecut ultimul an din viață încercând să descopăr ce l-a omorât pe Robin. Unul dintre doctori a spus că Robin înțelegea că-și pierdea mințile și că nu putea să facă nimic în privința asta. Dar cazul lui a fost atipic. Noi n-am știut ce se întâmpla cu el. Nici el nu știa…”, a conchis văduva lui Robin Williams.

Robin Williams a murit luându-și singur viața pe 11 august 2014. Prin asfixiere din cauza sugrumării.

foto - Shutterstock

Mai multe