„Cea mai frumoasă femeie din lume” a produs tehnologia wifi și primul orgasm din filme

26 mai 2024   Viață de vedetă

După ce a fost denumită „Cea mai frumoasă femeie din lume”, în Hollywoodul de altădată, superba actriță și-a petrecut ultimii ani din viață izolată într-o casă modestă din Florida, în ciuda realizărilor ei revoluționare...  

Avea întreaga lume la picioarele ei frumoase, când făcea furori pe marele ecran, însă, după ce și-a încheiat cariera hollywoodiană, Hedi Lamarr s-a retras într-o casă cu numai trei camere din Casselberry, o localitate aflată la 20 de minute distanță de Orlando.

Fiind extrem de izolată în ultimii ei ani de viață, Lamarr a murit la 85 de ani, în ianuarie 2000, fără să i se aducă omagii pentru felul în care a schimbat întreaga lume. A fost un sfârșit neașteptat pentru cineva care a fost înaintea tuturor femeilor din vremea ei și care a inventat ceva ce ne e de mare folos și-n zilele noastre.

Hedi Lamarr a creat tehnologia care a permit inventarea telefonului și a internetului fără fir, în încercarea de a-i ajuta pe aliații din cel de-al Doilea Război Mondial.

Născută în Austria, Hedi a captat atenția Hollywoodului după ce și-a părăsit soțul care îi simpatiza pe naziști, în anii ’30. Marea frumusețe, care a fost căsătorită de șase ori, a emigrat în SUA, unde a jucat în pelicule alături de Spencer Tracy, James Stewart și Clark Gable.

Dar, după ce a ajuns să fie dezamăgită de rolurile pe care le primea la Hollywood, a ajutat la crearea tehnologiei care a fost fotosită în timpul războiului pentru a-I împiedica pe naziști să bruieze semnalul de la radio.

Împreună cu compozitorul și inventatorul George Antheil, actrița a creat un dispozitiv care făcea mai grea interceptarea unor frecvențe.  Tehnologia creată de ea a fost folosită de navele americane, în 1962, dar, cu toate astea, Lamarr nu a primit niciun banpentru invenția ei incredibilă.

Hedwig Eva Maria Kiesler, cum era ea numită în mod oficial, și-a făcut debutul actoricesc la 18 ani, în 1933, într-un film care a devenit emblematic pentru că a descris, pentru prima dată, un orgasm feminin pe marele ecran.

Cu alte cuvinte, „Cea mai frumoasă femeie din lume” a bifat două mari reușite, de natură complet diferită – primul orgasm din filme și tehologia care face acum posibil wifi-ul.

foto - Imdb

Mai multe