Cum să te speli corect pe mâini: reguli de la care să nu te abaţi niciodată

6 iulie 2018   Viață de vedetă

Este de preferat să te speli pe mâini ori de câte ori ai ocazia. În acest fel, ţii la distanţă germenii şi microbii care îţi pot pune în pericol sănătatea.

Dacă nu ne spălăm pe mâini cu regulitatea, mai ales înainte de atingerea unui anumit produs alimentar cu mâna, va creşte riscul de o serie de boli, printre care răceala, gripa, diareee infecţioasă, hepatita A. Este important să vă spălaţi pe mâini ori de câte ori mâncaţi. Cum să vă spălaţi corect pe mâini? În primul rând, trebuie să aveţi răbdare şi să ştiţi că spălarea mâinilor ar trebui să aibă loc cel puţin 20 de secunde. Spălaţi-vă mâinile cu apă fierbinte

Acesta este cel mai bun mod de a elimina microbii de pe mâinile noastre, deoarece aceştia dispar, atunci când, ia contact cu apă fierbinte. Este esenţial că această să nu fie fiartă, astfel încât să nu va ardeţi.

Utilizaţi săpun

Aplicaţi-l pe mâini şi frecaţi energic timp de 20 de secunde. Acordaţi o atenţie deosebită la zona de sub unghii (locul unde germenilor le place să trăiască), şi zona dintre degete.

Clătiţi mâinile bine cu puţină apă caldă

În cele din urmă se usucă bine mâinile, folosind o cârpă curată, uscată, un şerveţel sau un prosop.

Este foarte simplu, nu-i aşa? Amintiţi-va că spălatul mâinilor este primul nostru aliat împotriva răspândirii bolilor infecţioase, în special în perioadele de vară şi toamnă.

Mai multe